Excel V

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Waarvoor dient dit toestel?

De Excel V is een laser die we inzetten voor uiteenlopende problemen met de bloedvaten, van ontsierende adertjes tot roodheid op gelaat (couperose), lichaam en benen. Daarnaast pakt de technologie ook lichte pigmentvlekken aan. Het toestel beschikt namelijk over twee verschillende golflengtes: de ene werkt in op rode, paarse aders, de andere gaat diffuse roodheid en pigment tegen.

Voor andere pigmentproblemen is er de picolaser of fraxellaser.

Indicatie

De indicatiestelling gebeurt voornamelijk door onze dermatoloog. Daarnaast geven ook de uitvoerende verpleegkundigen je graag verder advies.

Wat behandelen we?
– Couperose (roodheid en adertjes in het gelaat)
– Spiders (rode puntadertjes)
– Kersangioom (rood rond plekje)
– Adertjes op de benen
– Kleine pigmentvlekjes

Welke resultaten kan je verwachten?

De resultaten zijn afhankelijk van de specifieke behandeling.

Voor couperose zijn er vaak 2 tot 3 sessies nodig, waarvan het uiteindelijke resultaat pas na 4 tot 6 weken echt kan beoordeeld worden. De behandeling geeft wat zwelling, maar is heel effectief, met een veel egalere huid tot gevolg. Aangezien couperose vaak een genetisch probleem is, herhaal je de behandeling best om het jaar of om de twee jaar met het oog op een blijvend effect.

Spiders zijn vaak na 1 tot 2 behandelingen weg. Na die sessies merk je een lichte vorm van roodheid op de behandelde plek die na 2 tot 3 dagen weer wegtrekt.

Kersangiomen kleuren grijs en trekken helemaal weg na 2 weken. Ze kunnen wel op andere plaatsen terugkomen, aangezien ze een genetische oorzaak hebben.

Adertjes op de benen hebben vaak 2 tot 3 behandelingen nodig om er terug mooi egaal uit te zien. Na 4 tot 6 weken zijn de resultaten echt zichtbaar. Ook hier doe je er goed aan de behandeling te onderhouden, aangezien dergelijke aders van genetische oorsprong zijn.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst kaderen we het probleem en geven we aan hoeveel behandelingen er nodig zijn. Daarna gaan we als volgt aan de slag:

1. Met een bril of alternatieve bescherming bedekken we de ogen, afhankelijk van de plaats die behandeld wordt.

2. De te behandelen zone wordt ingesmeerd met een gel.

3. We overlopen alle adertjes en de hele zone die behandeld moet worden, met het kopstukje van de Excel v. Het kopstukje voelt koud aan maar geeft warme prikjes.

4. De huid wordt gereinigd en ingesmeerd met een verkoelende, herstellende zalf.

Voor- en nazorg

Aangezien de huid niet gebruind mag zijn, raden we deze behandeling af net na een zonvakantie.

Na een behandeling vertoont de huid vaak een rode kleur, voelt ze warm aan en is er zwelling mogelijk. In het gelaat kan die zwelling 2 tot 3 dagen aanhouden. Tijdig koelen is dus aangeraden. Bovendien slaap je best in hoogstand, zodat de zwelling ‘s nachts verder kan afnemen. Daarnaast moet je de huid tot 2 weken na de behandeling insmeren met een huidherstellende zalf die we je voorschrijven.

Op de benen is de zwelling vaak beperkt tot de behandelde adertjes zelf. Je wrijf je benen best in met een hydraterende crème.

Warmte (heet bad, sauna, zetelverwarming in de auto…) en intensief sporten worden afgeraden een week tot 2 weken na de behandeling van gelaat (couperose) en benen (adertjes).

Prijs

De prijs is afhankelijk van het type behandeling en de duur.

Bekijk onze volledige prijslijst

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Laser
Duurtijd
15 - 30 minuten
Pijn (schaal 1/10)
3
Hersteltijd
1 tot 3 dagen
Resultaat
Na 4 tot 6 weken
Prijs
Vanaf 70€

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?