Over ons

Da Vinci Clinic wenst een “Centrum van Uitmuntendheid” te zijn voor ambulante behandelingen op het gebied van:

  • dermatologie
  • plastische chirurgie
  • esthetische geneeskunde
  • lasertherapie
  • vaatziekten
  • esthetische gynaecologie

De kliniek is gespecialiseerd in de modernste behandelingen op het gebied van dermatologie en plastische/esthetische chirurgie. Innovatie wordt gekoppeld aan een streven naar kwaliteit en veiligheid door ervaren medisch specialisten.

Het aanbod van procedures omvat de nieuwste technieken op het gebied van borstcorrectie (vergroting/lifting), ooglidcorrectie, facelift/minilift, spataders, liposculptuur… alsook laserbehandelingen voor huidverjonging, couperose,…

Binnen een modern pand gelegen in de bosrijke omgeving van Turnhout wordt persoonlijke aandacht van een privékliniek gecombineerd met vakkundige medisch  medisch gespecialiseerde zorg.

Expertise & know-how

Ons team van artsen, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten voelt zich geroepen om u, als patiënt, de best mogelijke zorg aan te bieden. Samen maken we tijd voor u aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Alles in onze kliniek staat in het teken van u als patiënt: van de glimlach aan de balie tot de expertise tijdens de gesprekken en de behandeling.

Jarenlange ervaring

Reeds meer dan 10 jaar is het onze missie om u de nieuwste technieken en de meest succesvolle cosmetische behandelingen aan te bieden. Met een team van dermatologen, esthetische artsen, een plastisch chirurg, vaatchirurg en gynaecoloog die jarenlange ervaring hebben in hun vakgebied, gecombineerd met de beste technologie en uitstekende patiëntenzorg, kunt u zich verwachten aan mooie resultaten uitgevoerd op een veilige manier.

Innovatie

Met behulp van de allernieuwste technieken, high tech medische apparaten en jarenlange ervaring streven we naar een natuurlijk ogend resultaat, waarin u een herwonnen gevoel van welzijn, rust en vitaliteit terugvindt.

Onze specialisaties

Ons team

Dr. Bieke Heykants

Dermatoloog

Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.

Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.

Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.

Dr. Pierre Van Neer

Dermatoloog

Dr. Pierre Van Neer is dermatoloog sinds 1992. Hij heeft 20 jaar als dermatoloog gewerkt in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en het St. Jans Gasthuis te Weert. Momenteel werkt hij deeltijds als dermatoloog/fleboloog bij QUOLE Medisch Centrum Waalre.

Hij heeft zijn opleiding gevolgd in het Academisch Ziekenhuis Maastricht bij Prof. W v/d Staak en naderhand Prof. H.A.M Neumann. Dr. Van Neer is een zeer ervaren algemeen dermatoloog met een ruime ervaring in alle huidziekten die een dermatoloog behandelt. Behandeling van huidkanker behoort ook al meer dan 20 jaar tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij heeft ruime chirurgische ervaring op dit gebied. In 2007 is hij gepromoveerd op spataderen (titel proefschrift: The Role of incompetent perforating veins in varicose veins). Het behandelen van spataderen behoort in Nederland dan ook tot één van zijn belangrijkste specialiteiten.

Naast praktische ervaring houdt Dr. Van Neer zich ook op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Regelmatig publiceert hij in diverse (inter)nationale tijdschriften.

Dr. Van Neer heeft in zijn carrière ook veel tijd besteed aan dermatologie in Afrika. Hij is diverse jaren betrokken geweest bij de stichting Dermozam. Deze stichting verzorgde het dermatologie onderwijs aan de universiteit van Beira, Mozambique.

Momenteel is Dr. Van Neer betrokken bij het onderwijs van de faculteit geneeskunde van de universiteit van Zanzibar (Tanzania).

Dr. Marit Stolting

Vrije assistente

Dr. Pamela Willekens

Esthetisch arts

Dr. Pamela Willekens studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen, waar zij in 2006 haar diploma behaalde. Sinds 2008 werkt zij als cosmetisch arts. Zij heeft ervaring opgedaan in verschillende klinieken in Nederland en België.

Momenteel is zij in Nederland nog werkzaam in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven en de Velthuiskliniek. Ook geeft zij trainingen aan collega-artsen voor de filler Stylage en draadliften.

Dr. Willekens is gespecialiseerd in esthetische behandelingen als fillers, botox, chemische peelings, PRP, draadliften en laserbehandelingen.

Dr. Jo Vanoorbeek

Plastisch chirurg

Dr. Jo Vanoorbeek is een door het Riziv erkend plastisch, esthetisch en reconstructief arts. In 1996 behaalde Dr. Vanoorbeek zijn diploma algemene geneeskunde aan de KUL, waarna hij zich verder specialiseerde als chirurg in de algemene geneeskunde.

Hij ontwikkelde zich daarna verder in de plastische, esthetische en reconstructieve chirurgie in het Centre Hospitalier Universitaire, Sart Tilman de Liege en in het universitair ziekenhuis te Gent. Sinds november 2008 is Dr. Vanoorbeek verbonden aan Da Vinci Clinic als plastisch chirurg Daarnaast is hij werkzaam in het Sint Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk, waar hij o.m. als consulent van de borstkliniek aangesteld is voor borstreconstructies.

Dr. Vanoorbeek is lid van verschillende vakverenigingen, zijnde BSPRAS (Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Heelkunde), FCCP (Fellow van het Collegium Chirurgicum) en ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Dr. Patrick Stabel

Vaatchirurg

Dr. Patrick Stabel heeft een opleiding genoten in binnen-en buitenland, studeerde af met grote onderscheiding en is vasculair chirurg sinds 1994. Sindsdien bouwde hij een praktijk uit in de behandeling van aandoeningen van de bloedvaten.

Voor de behandeling van aandoeningen van de aders is er de voorbije 10 jaar een grote vooruitgang in technieken gemaakt : de behandelingen zijn verfijnd. De laserbehandeling werd volledig op punt gesteld en maakt dat een heelkundige ingreep volledig kan uitgevoerd worden via mini-incisies van 2 mm. Het herstel en hervatten van werk, sport en hobby’s is dan ook een kwestie van dagen. Het esthetisch voordeel is evident. Niet alle aderaandoeningen moeten echter heelkundig behandeld worden: vaak kan er met foam-sclerotherapie (“droogspuiten”) gewerkt worden.

Om een correct behandelplan op te stellen, wordt een onderzoek met Duplex uitgevoerd: een volstrekt pijnloze en onschadelijke vorm van echo, waarbij het volledige adersysteem in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de resultaten wordt dan een individuele behandeling voorgesteld, op maat van de patiënt.

Dr. Alain Vanpeperstraete

Gynaecoloog

Na de afronding van zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Gent in 1976, rondde Dr. Vanpeperstraete zijn specialisatie als gynaecoloog af in 1983. Na het stoppen van zijn carrière in het ziekenhuis Maas en Kempen, is hij zich voornamelijk gaan toeleggen op menopauze en cosmetische gynaecologie. Van 1983 tot 1991 is hij als gynaecoloog werkzaam geweest in het Militair ziekenhuis te Köln.

Daarna werkte Dr. Vanpeperstraete van 1992 tot en met 2017 in het ziekenhuis Maas en Kempen. Eerst als lid, en daarna 5 jaar als diensthoofd van de afdeling gynaecologie. In het ziekenhuis was hij het aanspreekpunt voor gynaecologische oncologie en senologie (gynaecologische kankers en borstkankers).

Vanwege zijn specifieke interesse in de cosmetische gynaecologie, is Dr. Vanpeperstraete in 2016 gestart met zich te bekwamen in de wereld van menopauze en functionele verbetering van klachten rond seksualiteit en schaamstreekpathologie .

Onze praktijk

BSPC GECERTIFICEERD

Da Vinci Clinic is gecertificeerd sinds 7 november 2013. Deze certificering garandeert u: professionaliteit, patiëntveiligheid, kwaliteit, hygiëne en infrastructuur.

Op maat van onze patiënten

Onze praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tijdens het wachten kan u genieten van een lekker kopje koffie of thee. Vraag gerust de code van onze WIFI en ontdek op onze schermen de verschillende soorten behandelingen die we aanbieden.

Communicatie

Accuraat advies is pas mogelijk nadat de arts goed geluisterd heeft en uw probleem zorgvuldig kan inschatten. Een open gesprek is de basis voor een goede arts-patiëntrelatie. Duidelijkheid, ook daar draait het om als u bij ons langskomt. Eén van de ankerpunten van de Da Vinci Clinic is de openheid ten opzichte van onze patiënten. Een vlotte communicatie is van het grootste belang om de relatie tussen patiënt en zorgverlener op te bouwen. Alles start met een openhartig gesprek, zodat er een helder beeld ontstaat van uw wensen. Nadien stellen we een behandelplan op, waaruit alle verdere stappen volgen, van voorzorg tot nazorg.

Hoe kunnen wij u helpen?