Da Vinci Clinic wenst een “Centrum van Uitmuntendheid” te zijn voor ambulante behandelingen op het gebied van:
De kliniek is gespecialiseerd in de modernste behandelingen op het gebied van dermatologie en plastische/esthetische chirurgie. Innovatie wordt gekoppeld aan een streven naar kwaliteit en veiligheid door ervaren medisch specialisten.
Het aanbod van procedures omvat de nieuwste technieken op het gebied van borstcorrectie (vergroting/lifting), ooglidcorrectie, facelift/minilift, spataders, liposculptuur… alsook laserbehandelingen voor huidverjonging, couperose,…
Binnen een modern pand gelegen in de bosrijke omgeving van Turnhout wordt persoonlijke aandacht van een privékliniek gecombineerd met vakkundige medisch medisch gespecialiseerde zorg.
Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.
In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.
Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.
Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.
Dr. Pierre Van Neer is dermatoloog sinds 1992. Hij heeft 20 jaar als dermatoloog gewerkt in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en het St. Jans Gasthuis te Weert. Momenteel werkt hij deeltijds als dermatoloog/fleboloog bij QUOLE Medisch Centrum Waalre.
Hij heeft zijn opleiding gevolgd in het Academisch Ziekenhuis Maastricht bij Prof. W v/d Staak en naderhand Prof. H.A.M Neumann. Dr. Van Neer is een zeer ervaren algemeen dermatoloog met een ruime ervaring in alle huidziekten die een dermatoloog behandelt. Behandeling van huidkanker behoort ook al meer dan 20 jaar tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij heeft ruime chirurgische ervaring op dit gebied. In 2007 is hij gepromoveerd op spataderen (titel proefschrift: The Role of incompetent perforating veins in varicose veins). Het behandelen van spataderen behoort in Nederland dan ook tot één van zijn belangrijkste specialiteiten.
Naast praktische ervaring houdt Dr. Van Neer zich ook op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Regelmatig publiceert hij in diverse (inter)nationale tijdschriften.
Dr. Van Neer heeft in zijn carrière ook veel tijd besteed aan dermatologie in Afrika. Hij is diverse jaren betrokken geweest bij de stichting Dermozam. Deze stichting verzorgde het dermatologie onderwijs aan de universiteit van Beira, Mozambique.
Momenteel is Dr. Van Neer betrokken bij het onderwijs van de faculteit geneeskunde van de universiteit van Zanzibar (Tanzania).
Dr. Charlotte Chandeck rondde haar opleiding geneeskunde in 2011 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft ze als basisarts gewerkt op de afdeling algemene chirurgie en de spoedeisende hulp. Haar opleiding tot dermatoloog genoot ze in het universitair medisch centrum te Maastricht en te Amsterdam. Dermato-oncologie en Mohs micrografische chirurgie zijn haar aandachtsgebieden. Verder liggen haar interesses bij de dermatopathologie en laserbehandelingen. In augustus 2020 ging zij van start als dermatologe in Da Vinci Clinic en de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout St. Jozef.
Dr. Marit Stolting studeerde in 2015 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als arts. Van 2015-2017 heeft zij onder andere ervaring op gedaan op de Interne geneeskunde en Cardio-thoracale chirurgie in Nederland. Ondertussen heeft zij ruime ervaring in de dermatologie, met in het bijzonder de donkere huid. In oktober 2019 startte zij als vrije assistent Dermatologie in AZ-Turnhout St Jozef onder de vleugels van Dr. Dirk Heylen en in de Da Vinci Clinic onder supervisie van Dr. Bieke Heykants.
Dr. Laura De Brucker studeerde in 2018 af als arts met grootste onderscheiding aan de Vrij Universiteit van Brussel en startte haar opleiding dermatologie aan het UZ Brussel te Jette. Zij heeft ervaring opgedaan in de algemene dermatologie en interne geneeskunde. Sinds juni maakt zij als assistente-in-opleiding deel uit van het team in AZ Turnhout St. Jozef en in Da Vinci Clinic onder supervisie van respectievelijk Dr. Dirk Heylen en Dr. Bieke Heykants.
Dr. Pamela Willekens studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen, waar zij in 2006 haar diploma behaalde. Sinds 2008 werkt zij als cosmetisch arts. Zij heeft ervaring opgedaan in verschillende klinieken in Nederland en België.
Momenteel is zij in Nederland nog werkzaam in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven en de Velthuiskliniek. Ook geeft zij trainingen aan collega-artsen voor de filler Stylage en draadliften.
Dr. Willekens is gespecialiseerd in esthetische behandelingen als fillers, botox, chemische peelings, PRP, draadliften en laserbehandelingen.
Dr. Jo Vanoorbeek is een door het Riziv erkend plastisch, esthetisch en reconstructief arts. In 1996 behaalde Dr. Vanoorbeek zijn diploma algemene geneeskunde aan de KUL, waarna hij zich verder specialiseerde als chirurg in de algemene geneeskunde.
Hij ontwikkelde zich daarna verder in de plastische, esthetische en reconstructieve chirurgie in het Centre Hospitalier Universitaire, Sart Tilman de Liege en in het universitair ziekenhuis te Gent. Sinds november 2008 is Dr. Vanoorbeek verbonden aan Da Vinci Clinic als plastisch chirurg Daarnaast is hij werkzaam in het Sint Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk, waar hij o.m. als consulent van de borstkliniek aangesteld is voor borstreconstructies.
Dr. Vanoorbeek is lid van verschillende vakverenigingen, zijnde BSPRAS (Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Heelkunde), FCCP (Fellow van het Collegium Chirurgicum) en ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).
Dr. Patrick Stabel heeft een opleiding genoten in binnen-en buitenland, studeerde af met grote onderscheiding en is vasculair chirurg sinds 1994. Sindsdien bouwde hij een praktijk uit in de behandeling van aandoeningen van de bloedvaten.
Voor de behandeling van aandoeningen van de aders is er de voorbije 10 jaar een grote vooruitgang in technieken gemaakt : de behandelingen zijn verfijnd. De laserbehandeling werd volledig op punt gesteld en maakt dat een heelkundige ingreep volledig kan uitgevoerd worden via mini-incisies van 2 mm. Het herstel en hervatten van werk, sport en hobby’s is dan ook een kwestie van dagen. Het esthetisch voordeel is evident. Niet alle aderaandoeningen moeten echter heelkundig behandeld worden: vaak kan er met foam-sclerotherapie (“droogspuiten”) gewerkt worden.
Om een correct behandelplan op te stellen, wordt een onderzoek met Duplex uitgevoerd: een volstrekt pijnloze en onschadelijke vorm van echo, waarbij het volledige adersysteem in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de resultaten wordt dan een individuele behandeling voorgesteld, op maat van de patiënt.