The wellbeing clinic

Het Da Vinci Clinic team staat met veel plezier voor u klaar.

Da Vinci Clinic is een “Centrum van Uitmuntendheid” voor ambulante behandelingen op het gebied van Dermatologie / Plastische chirurgie / Esthetische geneeskunde / Lasertherapie / Vaatziekten.

Onze kliniek is gespecialiseerd in de modernste behandelingen op het gebied van dermatologie en plastische/esthetische chirurgie. Innovatie wordt gekoppeld aan een streven naar kwaliteit en veiligheid door ervaren medisch specialisten.

Het aanbod van procedures omvat de nieuwste technieken op het gebied van borstcorrectie (vergroting/lifting), ooglidcorrectie, facelift/minilift, spataders, liposculptuur… alsook laserbehandelingen voor huidverjonging, couperose,…

Binnen een modern pand gelegen in de bosrijke omgeving van Turnhout wordt persoonlijke aandacht van een privékliniek gecombineerd met vakkundige medisch gespecialiseerde zorg. Steeds met een zeer persoonlijke, vriendelijke aanpak waar we doorheen de jaren met grote trots om bekend staan. 

Expertise & know-how

Ons team van artsen, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten voelt zich geroepen om u, als patiënt, de best mogelijke zorg aan te bieden. Samen maken we tijd voor u aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Alles in onze kliniek staat in het teken van u als patiënt: van de glimlach aan de balie tot de expertise tijdens de gesprekken en de behandeling.

Samenwerking AZ Turnhout afdeling Dermatologie

De samenwerking tussen Da Vinci Clinic en AZ Turnhout is het resultaat van een jarenlange partnership binnen het Dermatologische vakgebied. Zowel Dr. Bieke Heykants, Dr. Dirk Heylen, Dr. Melissa Sprengers en Dr. Charlotte Chandeck leiden sinds enkele jaren jonge - en assistent dermatologen op in hun vakgebied van huidspecialisatie. Door de uitwisseling van kennis en praktijkervaring pushen beide partijen de grenzen van hun expertise naar een hoger niveau. Onder het toeziend oog van onze dokters trachten we zo mee te werken aan de opleiding van jonge dermatologen en zelf steeds op de hoogte te zijn van de meest up-to-date toepassingen binnen dermatologie.

Jarenlange ervaring

Reeds meer dan 10 jaar is het onze missie om u de nieuwste technieken en de meest succesvolle cosmetische behandelingen aan te bieden. Met een team van dermatologen, esthetische artsen, een plastisch chirurg en een vaatchirurg die jarenlange ervaring hebben in hun vakgebied, gecombineerd met de beste technologie en uitstekende patiëntenzorg, kunt u zich verwachten aan mooie resultaten uitgevoerd op een veilige manier.

Innovatie

Met behulp van de allernieuwste technieken, high tech medische apparaten en jarenlange ervaring streven we naar een natuurlijk ogend resultaat, waarin u een herwonnen gevoel van welzijn, rust en vitaliteit terugvindt.

Onze specialisaties

Ons team

Dr. Ann Sterkens

Dermatoloog in opleiding

Dr. Ann Sterkens is dermatoloog in opleiding aan het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen.  Zij zal vanaf oktober 2022 het team vervoegen voor één jaar onder supervisie van Dr. Heykants in Da Vinci Clinic en Dr. Heylen in AZ Turnhout St Jozef.

Dr. Cedric Stabel

Dermatoloog in opleiding

Dr. Cedric Stabel is dermatoloog in opleiding aan het Universitair Ziekenhuis te Leuven.  Hij zal vanaf oktober 2022 het team vervoegen voor één jaar onder supervisie van Dr. Heykants in Da Vinci Clinic en Dr. Heylen in AZ Turnhout St Jozef.

Dr. Dirk Heylen

Dermatoloog & Mohs-chirurg

Dr. Dirk Heylen studeerde in 1996 af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer. De volgende vier jaren mocht hij zich in Leuven, Sint-Truiden en Turnhout verder specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

Na het beëindigen van zijn opleiding in 2000 startte hij als dermatoloog in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop (NL). In Nederland volgde hij ook een aanvullende opleiding tot Mohs-chirurg, een techniek om huidkanker zo radicaal én tegelijkertijd zo sparend mogelijk weg te halen. Door zijn inmiddels jarenlange ervaring is Dr. Heylen ook Mohs-trainer bij de European Society of Mohs Surgeons.

In 2015 werd hij benaderd om een dienst dermatologie in het AZ Turnhout op te starten.  Samen met een enthousiast team van verpleegkundigen en secretaresses, werd de afdeling stelselmatig verder uitgebreid. Momenteel werkt Dr. Heylen er als diensthoofd samen met drie dermatologen, twee arts-assistenten, vier dermatologisch verpleegkundigen en drie secretaresses.

Enkele jaren geleden besloot Dr. Heylen om de handen in elkaar te slaan met Dr. Heykants van Da Vinci Clinic. Sinds 2019 leiden zij samen op beide locaties arts-assistenten op van de universiteit van Antwerpen en Leuven.

Deze intensieve samenwerking leidde begin 2021 tot een fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout. Onder de naam ‘Dermatologie Kempenland’ bundelen zij de krachten om op een betrokken en kwaliteitsvolle manier alle gangbare dermatologisch behandelingen aan te kunnen bieden in de Kempen.

Dr. Alison Van Loon

Dermatoloog in opleiding

Dr. Alison Van Loon studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen, waar ze afstudeerde in 2019 met grote onderscheiding. Hierna startte zij haar specialisatie in de dermatologie. De eerste 2 jaren vervolgde ze haar opleiding in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen bij prof. dr. Lambert. Vanaf oktober 2021 vervoegt ze het team in Da Vinci Clinic voor 1 jaar onder supervisie van dr. Heykants. Dit combineert ze met de afdeling dermatologie in het AZ Turnhout St Jozef onder supervisie van dr. Heylen. Tot haar aandachtsgebieden behoren de algemene dermatologie en dermato-oncologie. In haar verdere opleiding wenst zij zich ook verder te specialiseren in dermatochirurgie en cosmetische dermatologie.

Dr. Birgit Reyn

Dermatoloog in opleiding

Dr. Birgit Reyn rondde haar opleiding geneeskunde af aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 2018 met grote onderscheiding. In oktober 2018 startte zij haar specialisatie tot dermatoloog. Haar eerste drie jaar van de opleiding genoot ze in het Universitair Ziekenhuis te Leuven met Prof. Dr. Garmyn als promotor. Vanaf oktober 2021 zal zij ons team vervoegen voor één jaar onder supervisie van Dr. Heykants in de Da Vinci Clinic en van Dr. Heylen in AZ Turnhout St Jozef. Algemene dermatologie en dermato-oncologie behoren tot haar aandachtsgebieden, maar zij wenst zich ook verder te specialiseren in dermatochirurgie en cosmetische dermatologie.

Dr. Bieke Heykants

Dermatoloog & esthetisch arts

Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.

Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.

Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.

Enkele jaren geleden besloot Dr. Heykants om de handen in elkaar te slaan met Dr. Heylen, diensthoofd van de dienst Dermatoloog van het AZ Turnhout. Sinds 2019 leiden zij samen op beide locaties (Da Vinci Clinic en AZ Turnhout) arts-assistenten op van de universiteit van Antwerpen en Leuven.

Deze intensieve samenwerking leidde begin 2021 tot een fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout. Onder de naam ‘Dermatologie Kempenland’ bundelen zij de krachten om op een betrokken en kwaliteitsvolle manier alle gangbare dermatologisch behandelingen aan te kunnen bieden in de Kempen.

Dr. Charlotte Chandeck

Dermatoloog & Mohs-chirurg

Dr. Charlotte Chandeck rondde haar opleiding geneeskunde in 2011 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft ze als basisarts gewerkt op de afdeling algemene chirurgie en de spoedeisende hulp. Haar opleiding tot dermatoloog genoot ze in het universitair medisch centrum te Maastricht en te Amsterdam. Dermato-oncologie en Mohs micrografische chirurgie zijn haar aandachtsgebieden. Verder liggen haar interesses bij de dermatopathologie en laserbehandelingen. Sinds augustus 2020 is zij verbonden aan Da Vinci Clinic en de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout St. Jozef.

Dr. Melissa Sprengers

Dermatoloog & esthetisch arts

Dr. Melissa Sprengers studeerde in 2016 af als arts aan de Universiteit van Maastricht. Nadien specialiseerde zij zich gedurende 5 jaar tot dermatoloog in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Vanaf augustus 2021 is zij werkzaam bij de Da Vinci kliniek en bij de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout (Sint-Jozef). Algemene dermatologie, dermato-oncologie & dermatochirurgie alsook cosmetische dermatologie behoren tot haar aandachtsgebieden.

Dr. Jo Vanoorbeek

Plastisch chirurg

Dr. Jo Vanoorbeek is een door het Riziv erkend plastisch, esthetisch en reconstructief arts. In 1996 behaalde Dr. Vanoorbeek zijn diploma algemene geneeskunde aan de KUL, waarna hij zich verder specialiseerde als chirurg in de algemene geneeskunde.

Hij ontwikkelde zich daarna verder in de plastische, esthetische en reconstructieve chirurgie in het Centre Hospitalier Universitaire, Sart Tilman de Liege en in het universitair ziekenhuis te Gent. Sinds november 2008 is Dr. Vanoorbeek verbonden aan Da Vinci Clinic als plastisch chirurg Daarnaast is hij werkzaam in het Sint Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk, waar hij o.m. als consulent van de borstkliniek aangesteld is voor borstreconstructies.

Dr. Vanoorbeek is lid van verschillende vakverenigingen, zijnde BSPRAS (Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Heelkunde), FCCP (Fellow van het Collegium Chirurgicum) en ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Dr. Patrick Stabel

Vaatchirurg

Dr. Patrick Stabel heeft een opleiding genoten in binnen-en buitenland, studeerde af met grote onderscheiding en is vasculair chirurg sinds 1994. Sindsdien bouwde hij een praktijk uit in de behandeling van aandoeningen van de bloedvaten.

Voor de behandeling van aandoeningen van de aders is er de voorbije 10 jaar een grote vooruitgang in technieken gemaakt : de behandelingen zijn verfijnd. De laserbehandeling werd volledig op punt gesteld en maakt dat een heelkundige ingreep volledig kan uitgevoerd worden via mini-incisies van 2 mm. Het herstel en hervatten van werk, sport en hobby’s is dan ook een kwestie van dagen. Het esthetisch voordeel is evident. Niet alle aderaandoeningen moeten echter heelkundig behandeld worden: vaak kan er met foam-sclerotherapie (“droogspuiten”) gewerkt worden.

Om een correct behandelplan op te stellen, wordt een onderzoek met Duplex uitgevoerd: een volstrekt pijnloze en onschadelijke vorm van echo, waarbij het volledige adersysteem in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de resultaten wordt dan een individuele behandeling voorgesteld, op maat van de patiënt.

Onze praktijk

BSPC GECERTIFICEERD

Da Vinci Clinic is gecertificeerd sinds 7 november 2013. Deze certificering garandeert u: professionaliteit, patiëntveiligheid, kwaliteit, hygiëne en infrastructuur.

Op maat van onze patiënten

Onze praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tijdens het wachten kan u genieten van een lekker kopje koffie of thee. Vraag gerust de code van onze WIFI en ontdek op onze schermen de verschillende soorten behandelingen die we aanbieden.

Communicatie

Accuraat advies is pas mogelijk nadat de arts goed geluisterd heeft en uw probleem zorgvuldig kan inschatten. Een open gesprek is de basis voor een goede arts-patiëntrelatie. Duidelijkheid, ook daar draait het om als u bij ons langskomt. Eén van de ankerpunten van de Da Vinci Clinic is de openheid ten opzichte van onze patiënten. Een vlotte communicatie is van het grootste belang om de relatie tussen patiënt en zorgverlener op te bouwen. Alles start met een openhartig gesprek, zodat er een helder beeld ontstaat van uw wensen. Nadien stellen we een behandelplan op, waaruit alle verdere stappen volgen, van voorzorg tot nazorg.

Hoe kunnen wij u helpen?