Vaatziekten

Vaatchirurgie vormt een oplossing voor diverse spataderproblemen. Onze vaatchirurg pakt de grotere bloedvaten aan, terwijl we sclerotherapie en/of laserbehandelingen inzetten om de kleinere bloedvaten te behandelen.

Niet gevonden wat u zocht?
Vertel ons gewoon waar u naar op zoek bent.

Of contacteer ons en stel uw vraag

Onze experten

Dr. Patrick Stabel

Vaatchirurg

Dr. Patrick Stabel heeft een opleiding genoten in binnen-en buitenland, studeerde af met grote onderscheiding en is vasculair chirurg sinds 1994. Sindsdien bouwde hij een praktijk uit in de behandeling van aandoeningen van de bloedvaten.

Voor de behandeling van aandoeningen van de aders is er de voorbije 10 jaar een grote vooruitgang in technieken gemaakt : de behandelingen zijn verfijnd. De laserbehandeling werd volledig op punt gesteld en maakt dat een heelkundige ingreep volledig kan uitgevoerd worden via mini-incisies van 2 mm. Het herstel en hervatten van werk, sport en hobby’s is dan ook een kwestie van dagen. Het esthetisch voordeel is evident. Niet alle aderaandoeningen moeten echter heelkundig behandeld worden: vaak kan er met foam-sclerotherapie (“droogspuiten”) gewerkt worden.

Om een correct behandelplan op te stellen, wordt een onderzoek met Duplex uitgevoerd: een volstrekt pijnloze en onschadelijke vorm van echo, waarbij het volledige adersysteem in kaart wordt gebracht. Aan de hand van de resultaten wordt dan een individuele behandeling voorgesteld, op maat van de patiënt.

Hoe kunnen wij u helpen?