Dermatologie

Dermatologie lag en ligt nog altijd aan de basis van Da Vinci Clinic. Onze privékliniek vloeide in 2008 voort uit de dermatologische praktijk van Dr. Heykants. Ook vandaag staat er een team van dermatologen voor u klaar met een oplossing voor elk huidprobleem.

Niet gevonden wat u zocht?
Vertel ons gewoon waar u naar op zoek bent.

Of contacteer ons en stel uw vraag

Onze experten

Dr. Dirk Heylen

Dermatoloog & Mohs-chirurg

Dr. Dirk Heylen studeerde in 1996 af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer. De volgende vier jaren mocht hij zich in Leuven, Sint-Truiden en Turnhout verder specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

Na het beëindigen van zijn opleiding in 2000 startte hij als dermatoloog in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop (NL). In Nederland volgde hij ook een aanvullende opleiding tot Mohs-chirurg, een techniek om huidkanker zo radicaal én tegelijkertijd zo sparend mogelijk weg te halen. Door zijn inmiddels jarenlange ervaring is Dr. Heylen ook Mohs-trainer bij de European Society of Mohs Surgeons.

In 2015 werd hij benaderd om een dienst dermatologie in het AZ Turnhout op te starten.  Samen met een enthousiast team van verpleegkundigen en secretaresses, werd de afdeling stelselmatig verder uitgebreid. Momenteel werkt Dr. Heylen er als diensthoofd samen met drie dermatologen, twee arts-assistenten, vier dermatologisch verpleegkundigen en drie secretaresses.

Enkele jaren geleden besloot Dr. Heylen om de handen in elkaar te slaan met Dr. Heykants van Da Vinci Clinic. Sinds 2019 leiden zij samen op beide locaties arts-assistenten op van de universiteit van Antwerpen en Leuven.

Deze intensieve samenwerking leidde begin 2021 tot een fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout. Onder de naam ‘Dermatologie Kempenland’ bundelen zij de krachten om op een betrokken en kwaliteitsvolle manier alle gangbare dermatologisch behandelingen aan te kunnen bieden in de Kempen.

Dr. Alison Van Loon

Dermatoloog in opleiding

Dr. Alison Van Loon studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen, waar ze afstudeerde in 2019 met grote onderscheiding. Hierna startte zij haar specialisatie in de dermatologie. De eerste 2 jaren vervolgde ze haar opleiding in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen bij prof. dr. Lambert. Vanaf oktober 2021 vervoegt ze het team in Da Vinci Clinic voor 1 jaar onder supervisie van dr. Heykants. Dit combineert ze met de afdeling dermatologie in het AZ Turnhout St Jozef onder supervisie van dr. Heylen. Tot haar aandachtsgebieden behoren de algemene dermatologie en dermato-oncologie. In haar verdere opleiding wenst zij zich ook verder te specialiseren in dermatochirurgie en cosmetische dermatologie.

Dr. Birgit Reyn

Dermatoloog in opleiding

Dr. Birgit Reyn rondde haar opleiding geneeskunde af aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 2018 met grote onderscheiding. In oktober 2018 startte zij haar specialisatie tot dermatoloog. Haar eerste drie jaar van de opleiding genoot ze in het Universitair Ziekenhuis te Leuven met Prof. Dr. Garmyn als promotor. Vanaf oktober 2021 zal zij ons team vervoegen voor één jaar onder supervisie van Dr. Heykants in de Da Vinci Clinic en van Dr. Heylen in AZ Turnhout St Jozef. Algemene dermatologie en dermato-oncologie behoren tot haar aandachtsgebieden, maar zij wenst zich ook verder te specialiseren in dermatochirurgie en cosmetische dermatologie.

Dr. Bieke Heykants

Dermatoloog & esthetisch arts

Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.

Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.

Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.

Enkele jaren geleden besloot Dr. Heykants om de handen in elkaar te slaan met Dr. Heylen, diensthoofd van de dienst Dermatoloog van het AZ Turnhout. Sinds 2019 leiden zij samen op beide locaties (Da Vinci Clinic en AZ Turnhout) arts-assistenten op van de universiteit van Antwerpen en Leuven.

Deze intensieve samenwerking leidde begin 2021 tot een fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout. Onder de naam ‘Dermatologie Kempenland’ bundelen zij de krachten om op een betrokken en kwaliteitsvolle manier alle gangbare dermatologisch behandelingen aan te kunnen bieden in de Kempen.

Dr. Charlotte Chandeck

Dermatoloog & Mohs-chirurg

Dr. Charlotte Chandeck rondde haar opleiding geneeskunde in 2011 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft ze als basisarts gewerkt op de afdeling algemene chirurgie en de spoedeisende hulp. Haar opleiding tot dermatoloog genoot ze in het universitair medisch centrum te Maastricht en te Amsterdam. Dermato-oncologie en Mohs micrografische chirurgie zijn haar aandachtsgebieden. Verder liggen haar interesses bij de dermatopathologie en laserbehandelingen. Sinds augustus 2020 is zij verbonden aan Da Vinci Clinic en de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout St. Jozef.

Dr. Melissa Sprengers

Dermatoloog & esthetisch arts

Dr. Melissa Sprengers studeerde in 2016 af als arts aan de Universiteit van Maastricht. Nadien specialiseerde zij zich gedurende 5 jaar tot dermatoloog in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Vanaf augustus 2021 is zij werkzaam bij de Da Vinci kliniek en bij de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout (Sint-Jozef). Algemene dermatologie, dermato-oncologie & dermatochirurgie alsook cosmetische dermatologie behoren tot haar aandachtsgebieden.

Hoe kunnen wij u helpen?