Dermatologie

Dermatologie lag en ligt nog altijd aan de basis van Da Vinci Clinic. Onze privékliniek vloeide in 2008 voort uit de dermatologische praktijk van Dr. Heykants. Ook vandaag staat er een team van dermatologen voor u klaar met een oplossing voor elk huidprobleem.

Niet gevonden wat u zocht?
Vertel ons gewoon waar u naar op zoek bent.

Of contacteer ons en stel uw vraag

Onze experten

Dr. Bieke Heykants

Dermatoloog

Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.

Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.

Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.

Dr. Charlotte Chandeck

Dermatoloog

Dr. Charlotte Chandeck rondde haar opleiding geneeskunde in 2011 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft ze als basisarts gewerkt op de afdeling algemene chirurgie en de spoedeisende hulp. Haar opleiding tot dermatoloog genoot ze in het universitair medisch centrum te Maastricht en te Amsterdam. Dermato-oncologie en Mohs micrografische chirurgie zijn haar aandachtsgebieden. Verder liggen haar interesses bij de dermatopathologie en laserbehandelingen. In augustus 2020 ging zij van start als dermatologe in Da Vinci Clinic en de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout St. Jozef.

Dr. Marit Stolting

Vrije assistente

Dr. Marit Stolting studeerde in 2015 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als arts. Van 2015-2017 heeft zij onder andere ervaring op gedaan op de Interne geneeskunde en Cardio-thoracale chirurgie in Nederland. Ondertussen heeft zij ruime ervaring in de dermatologie, met in het bijzonder de donkere huid. In oktober 2019 startte zij als vrije assistent Dermatologie in AZ-Turnhout St Jozef onder de vleugels van Dr. Dirk Heylen en in de Da Vinci Clinic onder supervisie van Dr. Bieke Heykants.

Dr. Melissa Sprengers

Dermatoloog

Dr. Melissa Sprengers studeerde in 2016 af als arts aan de Universiteit van Maastricht. Nadien specialiseerde zij zich gedurende 5 jaar tot dermatoloog in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Vanaf augustus 2021 is zij werkzaam bij de Da Vinci kliniek en bij de afdeling dermatologie in het AZ-Turnhout (Sint-Jozef). Algemene dermatologie, dermato-oncologie & dermatochirurgie alsook cosmetische dermatologie behoren tot haar aandachtsgebieden.

Hoe kunnen wij u helpen?