Coolsculpting

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Wat is coolsculpting?

Heb je last van eigenwijs vet dat ondanks dieet en beweging maar niet wil verdwijnen? Dan biedt coolsculpting een adequate oplossing. Deze methode verwijdert het teveel aan vetcellen namelijk definitief en dat zonder operatie of anesthesie. Bovendien is de hersteltijd beperkt.

Als je gewicht verliest, neemt het volume van je vetcellen af. Toch blijft het aantal hetzelfde. Coolsculpting zorgt voor een nauwkeurige, veilige en gecontroleerde koeling van de vetcellen onder je huid, terwijl alle andere weefsels intact blijven. De behandelde cellen worden gekristalliseerd en sterven af om na enige tijd definitief door je lichaam afgestoten te worden.

Welke resultaten kan je verwachten?

Elk lichaam is anders en reageert anders. Daarom is het noodzakelijk om eerst op consultatie te komen. We bespreken welke zones je graag wil aanpakken en hoeveel behandelingen nodig zijn voor een realistisch resultaat. Bovendien bekijken we of je effectief in aanmerking komt voor coolsculpting. De methode werkt bijvoorbeeld niet bij mensen met obesitas en is af te raden voor iedereen met een BMI hoger dan 25.

De duur en prijs van de behandeling hangen af van het aantal behandelde zones en applicaties. Een enkele applicatie neemt tussen de 35 tot 75 minuten in beslag. Per cyclus betaal je 590 euro, maar dat bedrag vermindert wel als het aantal cyclussen toeneemt.

Na de behandeling kan je meteen je normale activiteiten hervatten. De eerste resultaten worden na enkele weken zichtbaar, maar een maximaal effect krijg je pas na 4 tot 6 maanden. Het is belangrijk gezond te eten, voldoende water te drinken en regelmatig te bewegen. Dat zal het resultaat alleen maar bevorderen.

De behandeling

Voor de start van de behandeling bepalen we je lichaamsgewicht en nemen we foto’s, zodat we een goed zicht hebben op de te behandelen zones. Dat doen we opnieuw 4 maanden na de behandeling. Gelieve tijdens de tweede sessie hetzelfde ondergoed te dragen als bij de eerste, zodat we een waarheidsgetrouw beeld krijgen van de resultaten.

Bij de start van de behandeling tekenen we eerst de betreffende zones af, reinigen we ze en brengen we een gelpad aan die de huid beschermt tegen de koude. Vervolgens wordt de applicator vacuüm bevestigd. Bij aanvang kan je koude, tinteling, pijn of krampen ondervinden. Dat gevoel neemt tijdens de behandeling af aangezien het gebied ongevoelig wordt.

We zorgen ervoor dat je de behandeling zo comfortabel mogelijk doormaakt. Zo kan je muziek beluisteren of een boek lezen. Als de cyclus klaar is masseren en kneden we de behandelde zone. Dat kan een onaangenaam, soms licht pijnlijk gevoel met zich meebrengen. Wordt het even te veel, dan stappen we over naar de volgende zone.

Na de behandeling kan je je dagelijkse routine gewoon hervatten. Wel zijn er blauwe plekken, roodheid en zwelling mogelijk die soms enkele dagen tot weken aanwezig blijven, maar na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Cryolipolyse
Duurtijd
Vanaf 35 minuten
Pijn (schaal 1/10)
2
Hersteltijd
0 tot 1 dag
Resultaat
Na 2 tot 3 maanden
Prijs
Vanaf 590€

Hoe kunnen wij u helpen?