Enlighten Pico: tattoo verwijdering

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Waarvoor dient dit toestel?

Uit recente studies is gebleken dat meer dan 80% van de mensen spijt krijgt van zijn of haar tatoeage. Alleen bleek het voorheen niet altijd evident om de tekening weer te verwijderen. Cutera’s Enlighten biedt daar nu een oplossing voor. Het is de meest effectieve, veilige en vooruitstrevende techniek voor het verwijderen van tatoeages.

Het grote voordeel is dat het toestel uitgaat van extreem korte pulsen met een zeer hoog piekvermogen (picoseconde). De laser werkt daarbij specifiek in op het pigment van de tattoo zonder de omgevende huid te beschadigen. Het pigment wordt afgebroken tot minuscule partikels die je lichaam vervolgens zelf zal elimineren. Daarnaast doen we een beroep op de nano pulsduur om de donkere delen van een tattoo adequaat te behandelen.

Welke resultaten kan je verwachten?

Het aantal behandelingen hangt af van het soort inkt, de diepte, grootte en kleur van de tattoo. Meestal zijn er meerdere sessies nodig, waartussen er telkens zo’n 6 weken rust nodig is zodat je lichaam de tijd heeft om de minipartikels te elimineren. In de meeste gevallen verdwijnt de tattoo volledig.

Hoe verloopt de behandeling

Tijdens een eerste consultatie nemen we je tattoo onder de loep. We nemen foto’s met het oog op de eerste behandelsessie. Daarbij bepaalt de plaats en grootte van je tattoo de gevoeligheid van de ingreep. We kunnen ijs, crème of zelfs inspuitingen ter verdoving gebruiken.

Een puls voelt aan als het afschieten van een elastiekje op je huid. Onmiddellijk na de puls vertoont je tattoo een wit laagje. Nadien reinigen we de huid en brengen we een verzachtende crème aan, al dan niet met een verband.

Voor- en nazorg

In uitzonderlijke gevallen treden er blaasjes op, maar meestal ervaar je gewoon roodheid, zwelling en een warmtegevoel onmiddellijk na de behandeling. Deze effecten zijn echter tijdelijk en kan je verhelpen door te koelen of een verzachtende, helende crème te smeren. De eerste dagen houd je de tattoo ook best afgedekt, zeker als je in contact komt met water.

Wat is de kostprijs?

De prijs wordt bij de eerste behandeling besproken en is afhankelijk van de grootte van je tattoo. Dit kan variëren van 150 tot 350 euro per sessie.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Laser
Duurtijd
Vanaf 5 minuten
Pijn (schaal 1/10)
3
Hersteltijd
7 tot 10 dagen
Resultaat
Na twee weken
Prijs
Vanaf 150€

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?