Fraxel dual

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Wat is Fraxel Dual?

Fraxel dual is een gefractioneerde (schaaf) laser waarbij het specifieke laserlicht zich richt op het vocht in onze huid. Door verdamping van dit vocht ontstaan haarfijne gangen in de vorm van rasters.

Deze techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Het binnendringen van de laserstraal tot diep in de lederhuid zorgt ervoor dat de fibroblasten in de huid de aanmaak van nieuw collageen stimuleren. Het gezonde weefsel helpt in een versneld tempo het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Hierdoor is de herstelperiode erg kort!

Welke resultaten kan je verwachten?

Opfrissing van de huid door:

  • het verbeteren van de huidtextuur en huidteint
  • het verbeteren van pigmentvlekken/ ook huidbeschadiging door de zon
  • het verbeteren in bepaalde gevallen van melasma (zwangerschapsmasker)

Deze behandelingen zijn steeds op medisch voorschrift. Vaak is één behandeling voldoende, afhankelijk voor welk doel. Bij onder andere melasma zijn er wel verschillende behandelingen gewenst.

Behandeling met Fraxel Dual

Er volgt eerst een consultatie bij een arts. U krijgt de nodige informatie en u ondertekent het informed consent. Er worden steeds vóór foto’s genomen van de behandelingszone. De zone wordt ingesmeerd met een verdovende zalf, deze moet ongeveer 20 minuten inwerken. De zone wordt gereinigd. We starten de behandeling door de laserkop over de zone te rollen, dit gebeurt 2 tot 4 keer,  afhankelijk van het doel. Tijdens de behandeling blazen we koude lucht over de huid, dit om het comfort van de patiënt te verhogen, want de behandeling is niet pijnloos. Na de behandeling is er steeds een uitgebreide nazorg.

Wat te verwachten na de behandeling?

Onmiddellijk na de behandeling: roodheid en warmte gevoel. Lichte zwelling. Op dag twee: fijne korstjes/voelt aan als een schuurpapiertje. Vanaf dag drie: lichte jeuk en loskomen van de korstjes. Vanaf dan verschijnen van licht rozige,  zachte nieuwe huid (roodheid kan even aanhouden, maar is perfect normaal!).

Nazorg

Op dag één: koelen met koude kompressen en smeren met een herstellende zalf (bijvoorbeeld aquaphor van Eucerin of Cicabio van Bioderma). Het smeren zeker goed volhouden, de huid goed hydrateren! Zonprotectie 50+ is heel belangrijk tijdens maar ook na de behandelfase!

Kostprijs

Voor het volledige gelaat: 450 euro
Voor behandeling melasma: afhankelijk van de grootte en de frequentie.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Laser
Duurtijd
60 minuten
Pijn (schaal 1/10)
4
Hersteltijd
2 tot 3 dagen
Resultaat
Na 1 week
Prijs
450€

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?