Borstlift

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Wanneer is een borstlift nodig?

Normaal projecteert de tepel zich in het midden van de borst en is het volume van de bovenpool vrij gelijk aan dit van de onderpool. Als gevolg van zwangerschappen, gewichtsreductie of genetische aanleg kan er verslapping of ptosis optreden.

graad I: wanneer de tepel zich nog boven of ter hoogte van de plooi projecteert spreken we van een lichte ptosis of verslapping.
graad II: wanneer de tepel zich onder de plooi projecteert is er een meer uitgebreide vorm van verslapping.

De behandeling?

Een lichte vorm (graad I) kan gecorrigeerd worden met een tepellift ofwel een borstvergroting met een grotere prothese vb 310-350cc.

Een meer uitgebreide vorm (graadII) kan alleen gecorrigeerd worden met een lifting.
Hierbij zijn verschillende technieken mogelijk met verschillende incisies.

peri-areolair: incisie alleen ter hoogte van de areola of tepelhof, de diameter van de tepelhof kan eventueel verkleind worden
verticale : incisie vanaf de tepelhof verticaal naar de plooi
horizontale: incise ter hoogte van de borstplooi (4-6cm)

Een eventuele asymmetrie kan door deze ingreep gecorrigeerd worden. De omvang van de reductie en de vorm van de borsten zullen besproken worden tijdens de pre-operatieve consultatie.

Hoe lang duurt de ingreep?

Een tepellift duurt 40-50 min. Een lifting met T-incisie duurt 1u30 tot 2u.

Wordt er een prothese gebruikt?

Bij een meer uitgebreide lifting met T-incisie wordt meestal een kleine prothese (225 cc) achter de borstspier gebruikt om de borst te remodelleren.

Hoe zit het met de littekens?

Zelfs bij een uitgebreide lifting valt dit wel goed mee. Door verfijnde hechttechnieken en snel resorbeerbare hechtingen genezen de incisies meestal vrij vlot. Indien er toch een breder litteken ontstaat dan kan dit na enkel maanden onder lokale verdoving vlot gecorrigeerd worden.

Hoe zit het met de gevoeligheid van de tepel?

Omdat de tepel slechts heel oppervlakkig dient losgemaakt te worden (alleen de huid en niet de klier) zijn de gevoelsstoornissen niet meer dan bij een borstvergroting. Meestal is het tijdelijk ter hoogte van de tepel of de onderpool en komt het gevoel terug na enkele weken tot maanden, een zeldzame keer is het definitief.

Wat zijn de risico’s?

Borstvergroting en/of lifting is een laagrisico ingreep in ervaren handen. Vertraagde wondheling of littekenvorming infectie (1-1.3%), gevoelsstoornissen (meestal tijdelijk, zelden definitief), kapselvorming (1%)

Hoe lang duurt de opname?

Borstlifting verloopt bijna steeds poliklinisch en u kan na 2-3 u terug naar huis. Hou er wel rekening mee dat u adequate pijnstilling moet nemen: dafalgan forte 3*1 gram en/of brufen 3*400.

Hoe gebeurt de narcose?

Borstlift gebeurt onder IV sedatie of slaaproesje door een ervaren anesthesist. Zodra u slaapt, wordt de lokale verdoving geprikt. Het herstel is meestal vrij vlot.

Wanneer moet ik op nacontrole komen?

Meestal na 1 week en na 14 dagen.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Chirurgie
Duurtijd
2 uur
Pijn (schaal 1/10)
5
Hersteltijd
4 weken
Resultaat
Onmiddellijk
Prijs
Na consultatie

Hoe kunnen wij u helpen?