Plastische geneeskunde & Esthetische behandelingen

De plastische chirurgie en de esthetische geneeskunde hebben tot doel om uw uiterlijk te verbeteren. Bij onze artsen en verpleegkundigen kan u terecht voor diverse (niet-invasieve) behandelingen met injectables, (laser)toestellen en peelings en voor plastische chirurgie. Het doel is om u opnieuw te doen stralen en om veroudering tegen te gaan.

Vind hier de juiste behandeling

Via onderstaande hulpmiddelen kan u snel en eenvoudig een behandeling vinden voor een bepaald probleem.

Of laat je gratis begeleiden

Maak nu een afspraak met onze schoonheidsspecialiste Annelies voor een eerste gesprek over onze esthetische/cosmetische behandelingen en om samen te bekijken wat de gepaste behandeling is voor u.

Boek adviesgesprek

Niet gevonden wat u zocht?
Vertel ons gewoon waar u naar op zoek bent.

Of contacteer ons en stel uw vraag

Onze experten

Dr. Melissa Sprengers

Dermatoloog & esthetisch arts

Dr. Melissa Sprengers studeerde in 2016 af als arts aan de Universiteit van Maastricht. Nadien specialiseerde zij zich gedurende 5 jaar tot dermatoloog in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum onder leiding van Prof. Dr. P. Steijlen en Dr. Ivo Nagtzaam. Na haar opleiding besloot zij, als Belgische, haar werkzaamheden verder te zetten in de Vlaamse Kempen. Sinds augustus 2021 versterkt Dr. Sprengers het team van ‘Dermatologie Kempenland’ (fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout) waarbij zij op beide locaties werkzaam is.

Tot de aandachtsgebieden van Dr. Melissa Sprengers behoren: cosmetische dermatologie, algemene dermatologie, dermato-oncologie & dermatochirurgie. In de Da Vinci Clinic legt zij zich met name toe op de cosmetische dermatologie (o.a. anti-rimpelbehandelingen met injecties, huidverjonging d.m.v. toestellen, etc.). Als aanvulling op de esthetische behandelingen heeft dr. Sprengers een bijzondere interesse in cosmeceuticals (huidverzorgingsproducten).

Dr. Melissa Sprengers schoolt zich regelmatig bij op congressen en kleinere bijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereld van (cosmetische) dermatologie.

Dr. Bieke Heykants

Dermatoloog & esthetisch arts

Da Vinci Clinic werd opgericht door Dr. Bieke Heykants. In 1993 studeerde ze af aan de Katholieke Universiteit te Leuven als geneesheer, met de grootste onderscheiding. Deze uitmuntende graad liet haar toe om zich gedurende de volgende vier jaren te specialiseren in de dermatologie, met Professor Dr. Degreef als promotor.

In 1997 startte ze haar dermatologische praktijk aan de Antwerpsesteenweg te Vosselaar die snel uitgroeide zodat al verschillende jaren beroep gedaan werd op collega-dermatologen. Ondertussen heeft Dr. Heykants zich verder gespecialiseerd in dermatologische en cosmetische toepassingen, met inbegrip van laserbehandelingen. Deze apparatuur wordt o.a. gebruikt voor ontharingen, verwijderen van tatoeages, verwijderen van spataders, rimpels, huidverstrakking en cellulite… Daarom heeft Dr. Bieke Heykants zich omringd met bekwame verpleegsters en schoonheidsspecialisten, die een gedeelte van deze behandelingen op zich nemen.

Omdat haar praktijkruimte in Vosselaar te klein was geworden, werd er een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Beerse. Sinds1 september 2008 zijn we dan ook verhuisd naar onze nieuwe moderne Da Vinci Clinic, waar een volledige behandeling in dermatologie, anti-rimpelbehandelingen en ook esthetische ingrepen onder leiding van gespecialiseerde artsen, ter beschikking staat van de patiënt.

Dr. Heykants geeft ondertussen ook training in injectietechnieken met Radiesse aan collega-artsen in binnen- en buitenland. Ook is Dr. Heykants key opinion leader van de advisory board van de firma Merz voor België en Nederland. Ze geeft feedback en advies over bepaalde esthetische producten en injectietechnieken. Dankzij jarenlange ervaring met lasers werd Dr. Heykants in november 2014 uitgenodigd als gastspreker op de SNDDV nascholing met als thema “Hoofd-zaken en kop-zorgen in de dermatologie”. De dokter sprak er over cosmetische laserbehandelingen in het gelaat.

Enkele jaren geleden besloot Dr. Heykants om de handen in elkaar te slaan met Dr. Heylen, diensthoofd van de dienst Dermatoloog van het AZ Turnhout. Sinds 2019 leiden zij samen op beide locaties (Da Vinci Clinic en AZ Turnhout) arts-assistenten op van de universiteit van Antwerpen en Leuven.

Deze intensieve samenwerking leidde begin 2021 tot een fusie van Da Vinci Clinic en de dienst dermatologie van het AZ Turnhout. Onder de naam ‘Dermatologie Kempenland’ bundelen zij de krachten om op een betrokken en kwaliteitsvolle manier alle gangbare dermatologisch behandelingen aan te kunnen bieden in de Kempen.

Dr. Jo Vanoorbeek

Plastisch chirurg

Dr. Jo Vanoorbeek is een door het Riziv erkend plastisch, esthetisch en reconstructief arts. In 1996 behaalde Dr. Vanoorbeek zijn diploma algemene geneeskunde aan de KUL, waarna hij zich verder specialiseerde als chirurg in de algemene geneeskunde.

Hij ontwikkelde zich daarna verder in de plastische, esthetische en reconstructieve chirurgie in het Centre Hospitalier Universitaire, Sart Tilman de Liege en in het universitair ziekenhuis te Gent. Sinds november 2008 is Dr. Vanoorbeek verbonden aan Da Vinci Clinic als plastisch chirurg Daarnaast is hij werkzaam in het Sint Augustinus Ziekenhuis te Wilrijk, waar hij o.m. als consulent van de borstkliniek aangesteld is voor borstreconstructies.

Dr. Vanoorbeek is lid van verschillende vakverenigingen, zijnde BSPRAS (Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Heelkunde), FCCP (Fellow van het Collegium Chirurgicum) en ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Hoe kunnen wij u helpen?