Headerafbeelding da vinci clinic

Valentijnspecial: all about lips

Mooie, volle lippen zijn een van dé schoonheidsidealen van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun lippen te laten opvullen met fillers. Maar wat moet je weten voor je hier aan begint? Dermatoloog en esthetisch arts Dr. Bieke Heykants zet de belangrijkste info voor je op een rijtje.

Natuurlijk effect

Misschien wel het belangrijkste bij lipfillers is om er voor te zorgen dat het resultaat heel natuurlijk is. Lippen zijn op zijn mooist als de verhouding van boven- en onderlip gerespecteerd blijft. Voor vrouwen of mannen met een westers uiterlijk wil dat zeggen dat de bovenlip dunner blijft dan de onderlip. Voor personen van het donkerdere type gaat dit meer naar een gelijke verhouding. Als we dit niet respecteren als arts, dan ogen de lippen niet natuurlijk en wordt er al snel gesproken over Daisy Duck lippen.

Het product

In de lippen wordt steeds hyaluronzuur gebruikt, deze filler is bijzonder geschikt voor contourverbetering en volumevermeerdering. Hyaluronzuur is een tijdelijke filler die voor de lippen best ongeveer jaarlijks herhaald wordt.

Maar ook in hyaluronzuur bestaan grote verschillen. Het is zeer belangrijk om goede producten te kiezen, die volledig integreren met de lippen en soepel zijn. Op deze manier kan je je lippen nog steeds mooi bewegen na een behandeling met fillers.

De kwaliteit van het gebruikte product is van groot belang voor het resultaat, je moet je dus op voorhand zeker goed informeren!

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling worden er steeds besproken welk resultaat je voor ogen hebt. Eventueel wordt er ook verdovingscrème aangebracht indien je wat pijngevoelig bent. Daarna wordt het product met verschillende kleine prikjes in de lippen ingespoten. Na het opvullen van de lippen met hyaluronzuurfillers is er geen herstelperiode, wel kan er wat zwelling of blauwe plekjes ontstaan.

Meer weten of een afspraak maken?
Contacteer ons via 014 610 613 of via info@davinciclinic.be

Hoe kunnen wij u helpen?