Ooglidcorrectie vs. Plexr

Kijk je aan tegen hangende oogleden? Of stoor je je aan wallen onder de ogen? Zowel een ooglidcorrectie als een Plexr behandeling kunnen een oplossing bieden. Maar hoe kies je nu de juiste behandeling? Hieronder vind je – in een oogwenk – de belangrijkste info.

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie of blepharoplastie wordt huidverslapping aan de oogleden chirurgisch gecorrigeerd. Dit is een laag-risico operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving. Het litteken valt precies in de oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.

Hoe verloopt de ingreep?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale (plaatselijke) verdoving. Na verdoving met injecties, maakt de chirurg een insnijding in de huidplooi. Bij de bovenste oogleden zal de chirurg in veel gevallen zowel overtollige huid als onderliggende vetlichaampjes verwijderen. Bij een ooglidcorrectie van de onderste oogleden worden vooral vetlichaampjes weggenomen, waardoor wallen onder de ogen zullen verdwijnen. Vervolgens wordt de huid gehecht.

De hele ingreep duurt in totaal ongeveer 1,5 uur, hierna kan je quasi onmiddellijk naar huis. De dag na de ooglidcorrectie kom je opnieuw langs bij een van onze gespecialiseerde verpleegkundigen om de wonde te verzorgen. De hechtingen worden na 1 week verwijderd door de chirurg.

Wat is Plexr?

Plexr Soft Surgery is een niet-invasief alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie of het verwijderen van overtollige huid. De methode werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling wordt de huid heel oppervlakkig aangeraakt met een fijn naaldje, quasi zonder huidcontact. Daarbij werkt een kleine boog van geladen plasma puntgewijs in op het lichaam. De bovenste huidlaag gaat daardoor verdampen, waarop de huidvezels samentrekken en er een krimpeffect ontstaat.

Het resultaat is een onmiddellijke lifting en versteviging van de huid. Gemiddeld kan er 30% van de huidverslapping in een behandeling worden weggenomen. Afhankelijk van de plaats en hoeveelheid huid is een extra behandeling soms aangeraden.

Hoe verloopt de behandeling?

Behandelingen met Plexr worden uitgevoerd door onze verpleegkundigen en schoonheidsspecialiste met een specifieke opleiding voor het toestel. Een half uur voorafgaand aan de behandeling wordt je huid ingesmeerd met een verdovende crème, waardoor je veel minder pijn ervaart tijdens de behandeling.

Wanneer de crème voldoende lang heeft ingewerkt, wordt de huid schoongemaakt en ontsmet. Daarna begint de effectieve behandeling. Op de plekjes die de verpleegkundige aanraakt, zullen onmiddellijk kleine korstjes ontstaan. Doordat het een niet-invasieve methode is, hoeft er niet gesneden te worden en komen er geen bloedingen en/of hechtingen aan te pas. In de herstelperiode na de ingreep is het heel belangrijk het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon om hyperpigmentatie tegen te gaan.

Wie komt in aanmerking?

Voor Plexr kom je al in aanmerking met een lichte huidverslapping. De chirurg voert pas een ooglidcorrectie uit als er sprake is van een overtollige huidplooi van 3mm of meer. Vanaf dan is het dus aangeraden om een ooglidcorrectie uit te voeren.

Overzicht

PlexrOoglidcorrectie
IntakegesprekEsthetisch dermatoloogPlastisch chirurg
IndicatieLichte huidverslappingHuidplooi van minimaal 3mm
VerdovingVerdovende crèmeLokale verdoving via injecties
TechniekPlasma energieChirurgie
Duurtijd1 uur1 uur en 30 minuten
Pijn tijdens de behandelingKan gevoelig zijnVolledig verdoofd
HersteltijdTot 7 dagen korstjes en zwelling,
na 4 a 6 weken nieuwe huid aanwezig
7 dagen blauwe plekken en draadjes,
dan 7 dagen pleistertjes
en 6 weken herstel
Tweede behandeling mogelijk?Vanaf 4-6 wekenPas jaren later
PrijsBovenste oogleden € 550 Onderste oogleden € 550 Bovenste + onderste oogleden € 950Bovenste oogleden € 1400 Onderste oogleden € 1950 Bovenste + onderste oogleden € 3075

Meer weten of een afspraak maken?
Contacteer ons via 014 610 613 of via info@davinciclinic.be

Hoe kunnen wij u helpen?