Merz Aesthetics® lanceert ‘The Collagen Force’: ontdek uw collageen beauty profiel

Collageen geeft uw huid stevigheid en elasticiteit. We vertrouwen elke dag op deze combinatie om een jonge en gezond uitziende huid te behouden. Helaas neemt de collageendichtheid in onze huid af naarmate we ouder worden waardoor het eens zo sterke en elastische raamwerk verzwakt.

The Collagen Force biedt doeltreffende behandelingen die een bewezen significante, natuurlijke en langdurige verbetering van de kwaliteit, spanning en stevigheid van de huid bewerkstelligen en volledig kunnen worden afgestemd op uw wensen.

Lees alle info via de website van Merz Aesthetics®:The Collagen Force

Collageen: essentieel voor een mooie huid

Één bepaald bestanddeel is onmisbaar als het over huidkwaliteit gaat: collageen. Dat is bepalend voor de structuur en textuur van de huid. Collageen is het meest voorkomende structuureiwit in ons lichaam, dat het van nature aanmaakt. De synthese van collageen vindt voornamelijk plaats in de fibroblasten. Dit zijn cellen gespecialiseerd in de aanmaak van collageen en andere bestanddelen van de huid, zoals elastine.

Maar waarom is collageen zo belangrijk in de strijd tegen huidveroudering? Net onder de bovenste huidlaag (de opperhuid) bevindt zich de lederhuid. Deze bestaat uit bindweefsel dat essentieel is voor de diepere structuur en textuur van de huid. In deze laag is collageen het belangrijkst!

Wat is collageen?

Collageen is verantwoordelijk voor de veerkracht en soepelheid van de huid. Samen met elastine en hyaluronzuur is het een van de belangrijkste bouwstenen. Collageen is een natuurlijk eiwit dat door het lichaam wordt aangemaakt. Het is in grote hoeveelheden aanwezig in het hele lichaam en met name in de huid, waar het een netwerk van sterke en soepele vezels vormt.

De lange, dunne collageenvezels zijn met elkaar vervlochten en vormen als het ware een matrix. Deze dichte, driedimensionale matrix bestaat naast collageen ook uit andere belangrijke bestanddelen, zoals elastine en hyaluronzuur. Zo vormen de collageenvezels een sterk en gestructureerd netwerk. In verhouding is collageen sterker dan staal! Maar doordat ze zo rekbaar zijn, zorgen de collageenvezels ook voor de elasticiteit die nodig is voor onze gezichtsuitdrukkingen. Door zijn belangrijke rol in de stevigheid en elasticiteit van de huid is collageen essentieel voor de kwaliteit van een mooie, jonge huid.

Collageen is dus de sleutel voor een mooie huid. Maar wat gebeurt er als de kwantiteit en kwaliteit van dit onmisbare bestanddeel voor een mooie huid afnemen naarmate we ouder worden?

Hoe beïnvloedt ons collageengehalte het verouderingsproces van de huid?

Vanaf ons 25e jaar produceert de huid steeds minder collageen. Wanneer we 60 zijn kan de hoeveelheid al met 60% afgenomen zijn. In een jonge en gezonde huid wordt meer collageen geproduceerd dan afgebroken, maar in de loop van de tijd verandert dit: de productie vertraagt, terwijl de afbraak toeneemt.

Hoe kan ik het collageengehalte in mijn lichaam een boost geven?

Producten met collageen zijn uitgegroeid tot een grote trend, van voedingssupplementen tot speciale cosmetische behandelingen. Maar de meest doeltreffende oplossing om de collageenproductie in de huid te stimuleren is het activeren van de natuurlijke herstelprocessen, rechtstreeks in de lederhuid.

Bij Da Vinci Clinic begrijpen we hoe belangrijk het is om het collageengehalte in de lederhuid te herstellen om zichtbare tekenen van veroudering te vertragen. Om deze reden gaan we de samenwerking aan met Merz Aesthetics®. Zij ontwikkelden verschillende cosmetische behandelingen om de lichaamseigen collageenproductie te stimuleren, met bewezen doeltreffende, veilige en bevredigende resultaten met betrekking tot het verstevigen en weer op spanning brengen van de huid… Dit alles onder de naam Collagen Force.

Start de test en ontdek uw collageen beauty profiel

Waarom zijn er verschillende collageen beauty profielen?

Naast de algemene huidverouderingsprocessen kunnen ook persoonlijke factoren zoals levensstijl en genetische factoren van invloed zijn op de kwaliteit van de huid en het collageengehalte.

Iedere huid oogt en voelt weer anders, iedereen heeft zijn eigen specifieke zorgen, behoeften en wensen. Daarom ontwikkelde Merz Aesthetics 4 Collageen Beauty Profielen:

Door uw Collageen Beauty Profiel te bepalen, kunt u beter aangeven bij uw cosmetisch arts wat uw verwachtingen zijn met betrekking tot uw huid en het resultaat in het algemeen. Zo kan een Collagen Force-behandeling op maat worden samengesteld.

Hoe preciezer de beoordeling, hoe beter de behandeling kan worden afgestemd op uw behoeften en hoe meer het resultaat aan uw verwachtingen zal voldoen.

MEER WETEN?
Start de test en ontdek uw collageen beauty profiel
Lees meer via de website van Merz Aesthetics®:The Collagen Force
– Contacteer ons via 014 610 613 of via info@davinciclinic.be

Hoe kunnen wij u helpen?