Miradry dimi da vinci clinic

Dimitri: de miraDry behandeling veranderde mijn leven

Op de hogeschool merkte ik voor het eerst dat ik last kreeg van het zweten onder mijn oksels. Het gebeurde niet plotseling, maar heel geleidelijk. Ik ging steeds meer zweten en ik kreeg er ook steeds meer last van. Het was niet dat mensen om me heen het zagen of me er op wezen. Nee, het was echt iets waar ik zelf last van had. Ik was me continu bewust van de natte plekken onder mijn oksel.

Grote impact

Inmiddels had het een hele grote impact op mijn leven. Ik was continu bezig om te voorkomen dat mensen het zouden zien. In mijn kledingkeuze hield ik er rekening mee. Ik droeg vaak donkerblauwe of zwarte bovenkleding. Lichtblauw of grijs was niet te vinden in mijn garderobe, daar zag je de zweetplekken veel te snel in.

Angst voor zweten

Voor mijn werk geef ik regelmatig presentaties, en dan had ik het meeste last van het zweten. Fysiek, maar zeker mentaal. Terwijl ik me probeerde te focussen op mijn presentatie, was ik in mijn hoofd afgeleid door mijn angst voor het zweten. Ik zorgde altijd dat ik in de wagen een schoon shirt of hemd had liggen, dat ik vlak voor de presentatie aan kon trekken. Doordat ik geen last had van vervelende zweetgeur, kon ik dan een korte periode vooruit.

Oplossing

Ik wist niet dat er een blijvende oplossing was voor okselzweten. Totdat ik als leverancier in de Da Vinci Clinic aanwezig was, en als voorbeeld van een behandeling miraDry werd aangehaald. Ik vond het direct interessant, dit kon een oplossing voor mijn probleem zijn. 

Goede informatie

De informatie van de Da Vinci Clinic was zeer oké. Ik ben een persoon die veel vragen stelt, en ze konden mij steeds juist antwoorden. Ook tijdens de miraDry behandeling informeerden ze me continu over wat er ging gebeuren en wat ik kon verwachten. De behandeling was rustig. Het is geen zotte operatie, maar ik zou het bijna omschrijven als even wat tijd voor jezelf. Even een uur los van je telefoon en social media, maar gewoon liggen en het ondergaan. De behandeling zelf voelt een beetje vreemd, maar ik heb geen pijn ervaren.

De dagen na de behandeling

Aan het einde van de dag begon ik mijn oksels een beetje te voelen. Hier was ik ook op voorhand voor gewaarschuwd. De eerste dagen kun je last hebben van zwelling en een vreemd gevoel. Ook was het lastig mijn arm omlaag te houden. Maar door te koelen met icepacks en wat pijnstilling te nemen was dit goed te doen.

Zweten op normaal niveau

Nadat de zwelling was weggetrokken, was mijn zweet onder de oksels helemaal weg. Na verloop van tijd is dit wat teruggekomen, tot een normaal zweetniveau (zoals de gemiddelde mens zweet). Hier was ik ook over geïnformeerd door de kliniek, en dat is voor mij oké. Het zweten is nu op een acceptabel niveau. Tijdens presentaties zweet ik nog wel eens een beetje van de spanning, maar niet meer zo extreem als eerst. Ik ben nu veel zelfverzekerder tijdens mijn presentaties. Ik had de miraDry behandeling al veel eerder moeten doen.

Hoe kunnen wij u helpen?