Sclerotherapie

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Deze behandeling pakt spataders aan op de benen. De adertjes worden een voor een met een zeer klein naaldje aangeprikt en een product wordt ingespoten dat de binnenzijde van de adertjes irriteert. Op de bovenliggende huid wordt een drukverbandje aangebracht, gevolgd door een steunkous. De adertjes worden hierdoor uitgesloten uit de circulatie, door de reactie op het product gaan ze dus dicht en zullen ze later verdwijnen.

Wat zijn spataders?

Spataders of varices zijn aders die vergroot zijn en kronkelig verlopen. Elke ader heeft éénrichtingskleppen inwendig om te vermijden dat het bloed, dat via de slagaders in het been is aangekomen en via de ader terug naar het hart moet, zou terugstromen naar beneden onder invloed van de zwaartekracht. Wanneer deze klepjes niet langer werken zoals het hoort, geraakt de aderwand verzwakt en zet deze uit.

Naast esthetische problemen kunnen spataders ook pijnlijk zijn, vooral bij langdurig staan of wandelen. Zij kunnen de oorzaak zijn van vochtopstapeling ter hoogte van enkels, onderbenen en voeten (oedeem), nachtelijke spierkrampen en rusteloze benen.

 

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Inspuitingen
Duurtijd
20 minuten
Pijn (schaal 1/10)
1
Hersteltijd
Geen
Resultaat
Na 2 maanden
Prijs
125€ + product

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?