Tattoos

Diamonds are forever… en tatoeages ook. Of toch niet?

Uit onderzoek blijkt dat één op vijf spijt krijgt van zijn tatoeage. Heb jij de naam van een ex-vriendin of heeft een dronken avond in Thailand een onvergetelijke stempel op jouw lichaam gedrukt?

Voorheen was het niet altijd even evident om de tekening weer te verwijderen.

Da Vinci Clinic beschikt over het neusje van de zalm wat tattooremoval betreft: de enlighten. Het is de meest effectieve, veilige en vooruitstrevende techniek voor het verwijderen van tatoeages.

Hoe werkt de Enlighten?

Het grote voordeel is dat het toestel uitgaat van extreem korte pulsen met een zeer hoog piekvermogen (picoseconde). De laser werkt daarbij specifiek in op het pigment van de tattoo zonder de omgevende huid te beschadigen. Het pigment wordt afgebroken tot minuscule partikels die je lichaam vervolgens zelf zal elimineren. Daarnaast doen we een beroep op de nano pulsduur om de donkere delen van een tattoo adequaat te behandelen.

Wat mag ik verwachten?

Het aantal behandelingen hangt af van het soort inkt, de diepte, grootte en kleur van de tattoo. Meestal zijn er meerdere sessies nodig, waartussen er telkens zo’n 6 weken rust nodig is zodat je lichaam de tijd heeft om de minipartikels te elimineren. In de meeste gevallen verdwijnt de tattoo volledig.

Tijdens een eerste consultatie nemen we je tattoo onder de loep. We nemen foto’s met het oog op de eerste behandelsessie. Daarbij bepaalt de plaats en grootte van je tattoo de gevoeligheid van de ingreep. We kunnen ijs, speciale crème of zelfs inspuitingen ter verdoving gebruiken.

Een puls voelt aan als het afschieten van een elastiekje op je huid. Onmiddellijk na de puls vertoont je tattoo een wit laagje. Nadien reinigen we de huid en brengen we een verzachtende crème aan, al dan niet met een verband.

De prijs wordt bij de eerste behandeling besproken en is afhankelijk van de grootte van je tattoo. Dit kan variëren van 150 tot 350 euro per sessie.

Lees meer over onze Pico behandeling

Hoe kunnen wij u helpen?