Rimpels en volumeverlies

Ook last van de eerste ouderdomsverschijnselen? Wens jij verlost te geraken van je eeuwige frons of zijn je lachrimpeltjes net iets uitgebreider dan gewenst?

Wist je dat mannen eerder rimpels krijgen dan vrouwen? Uit onderzoek weten we dat rimpels voor 55 procent genetisch zijn bepaald. Dus als je ouders veel rimpels hebben, zit het er dik in dat jij die ook krijgt. Externe factoren zijn je levensstijl, zonlicht en roken: zij beschadigen de huid, waardoor die aan stevigheid verliest.

Het taboe doorbroken

Ook mannen hebben de botuline toxine behandeling ontdekt. (beter bekend als botox). Zij willen er wat jonger, fitter en minder gestrest uitzien.

Mannen kiezen vaker alleen voor het gebied van de fronsrimpel en ontspannen wenkbrauwen. Daardoor ontstaat een open, ontspannen blik. Een behandeling zonder dat iemand ziet dat je hebt gekozen voor een cosmetische behandeling.

Mannen hebben een andere huidstructuur, anatomie, spieropbouw dan vrouwen. Het is belangrijk dat de esthetische arts ervaring heeft in de behandeling van mannen. Wanneer de spierontwikkeling sterker is, kan het zijn dat iets meer botuline toxine noodzakelijk is. Wanneer de wenkbrauwen ‘streng’ of erg laag staan, idem dito.

Wat is Botox?

Botuline toxine wordt al sinds jaar en dag veilig gebruikt in de medische en estetische wereld. Medisch wordt botuline toxine toegepast om spierspasmen te minimaliseren, voor neurologische en urologische toepassingen. Botuline toxine is een natuurproduct. Sinds meer dan 20 jaar is het gebruik wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Werkingsduur van Botox

Een botoxbehandeling heeft een werkingsduur van 3-5 maanden. Deze werking kan verschillen van persoon tot persoon.

Wat is dan het verschil tussen botox en fillers?

Naast het krijgen van rimpels gaat de huid ook volume en elasticiteit verliezen.

Fillers zijn bij uitstek geschikt voor het herstellen van volumeverlies of het opvullen van rimpels. Door de normale veroudering krimpt het skelet van het hoofd en neemt het steunweefstel (collageen, elastine, spieren, vet etc.) in het gezicht af. De slappere huid in combinatie met minder steunweefsel en een krimping van het skelet, zorgen voor een veroudering/verslapping van het gezicht.

Wat zijn fillers?

Bij Da Vinci Clinic maken wij uitsluitend gebruik van (tijdelijke) fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuureigen product dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de vorm van een heldere afbreekbare gel, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen verzachten of zelfs verdwijnen maar er kan ook meer volume en contour gegeven worden aan uw gezicht.

Werkingsduur van fillers

Een behandeling met fillers zorgt voor onmiddellijke resultaten. Het definitieve resultaat ziet u echter na twee weken. Na 12 tot 18 maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.

Lees meer over deze behandeling

Hoe kunnen wij u helpen?