Come Closer

Wat is hyaluronzuur?

Of het nu gaat om crèmes, maskers of gezichtssprays, veel cosmetische producten bevatten hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het bindweefsel dat zorgt voor hydratatie van de huid. Hierdoor vult hyaluronzuur de huid op, maakt het deze gladder en verbetert het de elasticiteit.

Maar met het vorderen der jaren neemt de concentratie natuurlijk hyaluronzuur af, begint de huid zijn elasticiteit te verliezen en dehydrateert, en verschijnen er rimpels. Tegen de tijd dat we veertig worden, is de oorspronkelijke voorraad hyaluronzuur gehalveerd, waardoor de huid droog wordt en de eerste rimpels verschijnen.

Dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen is men erin geslaagd hyaluronzuur te synthetiseren zodat het kan worden gebruikt om de gestage afname ervan in de huid te compenseren. Hyaluronzuur dat in fillerproducten wordt gebruikt, is een transparante gel die min of meer viskeus is, afhankelijk van de crosslinking in het product. Vandaag de dag pakken injectables met hyaluronzuur een aantal aspecten van het verouderingsproces aan en worden ze gebruikt bij verschillende procedures.

Het principe van een injectie met hyaluronzuur

Het vervangt het van nature in het lichaam aanwezige hyaluronzuur dat vanaf de leeftijd van 30 jaar langzaam afneemt. Met deze injecties kunnen bijvoorbeeld rimpels worden opgevuld en met name het volume van de lippen of jukbeenderen worden vergroot. Daarnaast verbetert de skinbooster de huidkwaliteit. Het is een biologisch afbreekbaar product dat op natuurlijke wijze in het lichaam wordt afgebroken. De ingreep moet dus worden herhaald als u het bereikte resultaat wilt behouden. Het voordeel hiervan is dat de ingrepen omkeerbaar en dus minder beangstigend zijn dan de definitieve aard van sommige cosmetische operaties.

Er zijn verschillende fillers op basis van hyaluronzuur op de markt. Uw arts kan kiezen uit verschillende soorten hyaluronzuur die onder diverse merknamen op de markt worden gebracht. Het voornaamste verschil is de technologie waarmee hyaluronzuur wordt geproduceerd en de integratie in het weefsel.

Hoe kunnen wij u helpen?