Schaamlipcorrectie

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Tijdens de veroudering of/en door zwangerschappen kunnen de schaamlippen er minder fraai uit gaan zien en langer worden. Pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden zoals fietsen, paardrijden of bij het vrijen kunnen hierdoor onstaan. De oorzaak ligt vaak in de vorm of grootte van één of beide kleine schaamlippen. Dit probleem kan met een relatief eenvoudige ingreep, vaak onder plaatselijke verdoving en/of sedatie worden verholpen.

Binnenste schaamlippen

Een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen kan u een vermindering geven van uw klachten en een verbetering geven in het bereiken van uw genitale uiterlijk en uw zelfbewustzijn, maar zal niet noodzakelijkerwijs een verandering geven in het bereiken van uw idealen.

De beste kandidaten voor een schaamlipcorrectie zijn mensen die een verbetering willen; perfectie is niet altijd mogelijk. Wanneer u lichamelijk gezond, psychologisch stabiel, en realistisch in uw verwachtingen bent, kunt u een goede kandidaat zijn voor deze operatieve ingreep.

Vooraf dient te worden bepaald hoeveel van de schaamlippen u verwijderd wilt hebben, normaal gesproken is het de bedoeling om het uithangende deel te verwijderen in staande positie, hierbij blijft er nog voldoende schaamlipweefsel over voor een “normaal” aspect.

Een labia minora reductie kan worden verricht met locale verdoving of met sedatie, dit is afhankelijk van uw voorkeur. Met locale anesthesie krijgt u een aantal prikken in uw schaamlippen zodat uw schaamlippen verdoofd zullen aanvoelen. Met sedatie slaapt u eerst en worden dan de prikken voor locale verdoving toegediend.

Buitenste schaamlippen

Een correctie van de buitenste of grote schaamlippen is zeer beperkt mogelijk, alleen een liposuctie is mogelijk of indien gewenst aan de bovenkant van de grote schaamlippen.

Na de operatie

Na de operatie kan er zwelling van de schaamlippen en wat bloedverlies optreden. Voor wat betreft littekens; deze zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Bij een enkele patiënt is er een tweede behandeling nodig om kleine afwijking te corrigeren. Risico op infectie of bloeding is relatief klein.

U zult merken dat de zwelling en bloeduitstortingen rond de schaamlippen de eerste dag zal toenemen en een piek bereikt na 2 à 3 dagen. Aanbrengen van koude compressen kan enige vermindering geven.

De meeste patiënten zijn in staat om terug te keren in hun normale activiteiten zoals school en werk een week na de operatie. Het zal wel enkele weken duren voordat de schaamlippen volledig zijn hersteld.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Chirurgie
Duurtijd
90 min
Pijn (schaal 1/10)
6
Hersteltijd
3 weken
Resultaat
Na 4 tot 5 weken
Prijs
Na consultatie

Hoe kunnen wij u helpen?