Plexr

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Waarvoor dient dit toestel?

Plexr Soft Surgery is een niet-invasief alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie of het verwijderen van overtollige huid. De methode werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling wordt de huid heel oppervlakkig aangeraakt met een fijn naaldje, quasi zonder huidcontact. Daarbij werkt een kleine boog van geladen plasma puntgewijs in op het lichaam. De bovenste huidlaag gaat daardoor verdampen, waarop de huidvezels samentrekken en er een krimpeffect ontstaat. Het resultaat is een onmiddellijke lifting en versteviging van de huid.

Indicaties

De methode is geschikt voor alle leeftijden en voor bijna elk huidtype. Plexr Soft Surgery kan voor diverse doeleinden worden ingezet. De meest voorkomende indicatiegebieden zijn:

– Bovenste (hangende) oogleden
– Onderste oogleden
– Bovenlip (= rokerslijntjes)

De arts zal bepalen of je effectief in aanmerking komt.

Welke resultaten kan je verwachten?

Plexr Soft Surgery stimuleert de diepere huidlagen, wat resulteert in extra aanmaak van collageen en elastine. Beiden zorgen ervoor dat de huidstructuur gaat verbeteren, met een langdurige en natuurlijke verjonging van het gelaat tot gevolg.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot, de complexiteit van het huidprobleem en de individuele wensen. Meestal is één behandeling voldoende, maar soms zijn er extra sessies noodzakelijk, afhankelijk van de indicatie.

Ga ervan uit dat de huid in eerste instantie gezwollen is (met name de oogleden). Na een 3-tal dagen is die zwelling bijna volledig weg. Na de behandeling kunnen er 5 tot 7 dagen bruine plekjes en korstjes zichtbaar zijn. Na 4-6 weken is de huid volledig hersteld, hoewel er soms nog lichte roodheid aanwezig kan blijven tot 2 à 3 maanden na de behandeling.

Een van de belangrijkste risico’s is hyperpigmentatie van de huid. Volg daarom de instructies van je arts/verpleegster goed op. Mocht dit voorvallen, kunnen we het probleem vlot behandelen, zodat het binnen de drie maanden verdwijnt.

Hoe verloopt de behandeling?

Behandelingen met de Plexr worden uitgevoerd door een verpleegkundige of arts met een specifieke opleiding voor het toestel. Eerst neemt hij of zij foto’s. 40 minuten voor de behandeling wordt je huid ingesmeerd met een verdovende crème, waardoor je geen pijn voelt. Wanneer de crème voldoende lang heeft ingewerkt, wordt de huid schoongemaakt en ontsmet. Daarna begint de effectieve behandeling. Op de plekjes die de verpleegkundige aanraakt zullen onmiddellijk kleine korstjes ontstaan.

Doordat het een niet-invasieve methode is hoeft er niet gesneden te worden en komen er geen bloedingen en/of hechtingen aan te pas.

Na de behandeling zie je onmiddellijk een liftend effect. Gemiddeld kan er 30% van de huidverslapping in een behandeling worden weggenomen. Afhankelijk van de plaats en hoeveelheid huid is een extra behandeling soms aangeraden. Tussen deze behandelingen dient een periode van vier weken gerespecteerd te worden.

Wat is de voor- en nazorg?

Voorzorg

Voor de behandeling legt de specialist je alles uit tijdens een consult. Je krijgt meer inzicht in wat je kan verwachten, wat de mogelijkheden zijn en wat de voor- en nazorg inhouden. Daarnaast laten we je een informed consent tekenen.

Ter preventie van hyperpigmentatie bij een getinte huid is het aangeraden om minimum twee weken voor en drie maanden na de behandeling geen blootstelling aan de zon te hebben.

Best kan je het ook melden of er ooit huidreacties geweest zijn in de vorm van:

– Koortsblazen (herpes zoster)
– Cysten
– Puistjes
– Uitslag (eczeem)
– Infectie
– Littekens die reeds aanwezig zijn in het gebied dat zal behandeld worden

Stel best de behandeling uit tot deze reacties verdwenen zijn. Laat ook weten of je medicijnen neemt die het immuunsysteem beïnvloeden en/of je vatbaar bent voor hyperpigmentatie, melasma en littekenvorming.

Nazorg

Bescherming tegen UV-straling(/hyperpigmentatie)

Het duurt een 4 tot 6-tal weken voordat de huid volledig is hersteld. Gedurende die tijd is het nodig om de huid goed te beschermen tegen de zon, zodat de nieuwe huid niet kan verbranden of beschadigd raken. Doe je dat niet, dan kan er hyperpigmentatie optreden.

Enkele tips:

– Vermijd de zon de eerste 6 weken zoveel als mogelijk.
– Om je dagelijkse bezigheden niet te belemmeren kan je het behandelde gebied ook insmeren met een vloeibare foundation. Bij voorkeur een foundation op basis van mineralen en met een beschermingsfactor (minstens SPF 30).
– Je kan ook gebruik maken van een zonnecrème, bij voorkeur met een SPF van 50. Denk er daarbij ook aan om jezelf regelmatig en ruimschoots in te smeren, zodat je de hele dag beschermd blijft.

Reiniging en crème

Onmiddellijk na de behandeling brengen we een speciale wondcrème (Aeglexa) aan op de behandelde zone. Die zorgt voor een goede wondheling en vermindert de kans op roodheid. ’s Avonds mag je de huid reinigen met een zeepvrije lotion. Let er goed op dat je zachtjes dept en zeker niet gaat wrijven of schuren. De korstjes mogen niet verwijderd worden, maar moeten er spontaan afvallen.

Je kan best elke ochtend en avond de aangepaste producten van Aeglexa gebruiken. Alternatieven zijn Aquaphor (houdt het behandelde gebied soepel) en Cicabio SPF50 (zorgt voor een goede wondheling en beschermt tegen de zon).

Koelen na de behandeling

Na de behandeling van de oogleden kan er gedurende 1 tot 3 dagen zwelling optreden. Die bestrijd je best door de huid te koelen. Dat kan met een koelbril, een zak bevroren erwtjes of een zak met water en enkele ijsblokjes. De daaropvolgende dagen kan je eventuele zwellingen koelen met in de ijskast gekoelde gaasjes. Let er in dat geval wel op dat de gaasjes gewoon vochtig zijn, maar niet echt nat. Breng ze om de 1 à 2 uur aan op de ogen gedurende maximaal 5-10 minuten.

Wat is de kostprijs?

Bovenste oogleden:                          550euro
Onderste oogleden:                           550euro
Bovenste en onderste oogleden:      950euro
Rimpels bovenlip (rokerslijntjes):      450euro

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Plasma energie
Duurtijd
Vanaf 30 mintuen
Pijn (schaal 1/10)
4
Hersteltijd
7 tot 10 dagen
Resultaat
Na 1 week
Prijs
Vanaf 450€

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?