Liposuctie

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

De laatste jaren is er op vlak van liposuctie veel veranderd. De verouderde technieken om vet weg te zuigen gaven in het verleden veel nadelen zoals beschadiging van bloedvaten en weefsel, met als gevolg dat men vaak rare knobbels of golvingen overhield.

Liposculptuur is de geavanceerde versie van de liposuctie. Tegenwoordig worden beide termen vaak synoniem gebruikt. In principe is een liposculptuur echter een veel preciezere en dus efficiƫntere methode om vet te verwijderen. In onze clinic maken de chirurgen uitsluitend gebruik van de laatste nieuwe technieken die efficiƫnt en veilig zijn met mooie en blijvende resultaten als gevolg.

Wanneer wordt liposculptuur toegepast?

Het is onjuist om liposuctie te zien als een mogelijkheid om op een gemakkelijke manier te vermageren. Wel kan bijna elk gebied waar sprake is van vetophoping worden behandeld met als resultaat een mooi en harmonisch lichaamssilhouet. Tevens is het mogelijk om de contouren van het gezicht te wijzigen door liposuctie van de kaaklijn of de kin.

De meest voorkomende zones waarop liposculptuur wordt uitgevoerd zijn:

Buitenkant van de dijen (rijbroek)
Binnenkant van de dijen
Lovehandles
Buik
Knieen
Rugplooien
Onderkin

Iedere persoon die een liposuctie wil laten uitvoeren dient eerst grondig onderzocht te worden door de arts die vervolgens beslist of u geschikt bent om een dergelijke behandeling te ondergaan.

Welke techniek wordt gebruikt?

Via micro-incisies (kleine insnedes van 2 a 3 mm) wordt met een zeer dun buisje een vocht ingespoten. Dit vocht is zo samengesteld om achteraf nabloedingen en pijn tot een minimum te beperken. Daarna wordt het vocht samen met het vet met zuigbuisjes van 2 tot 4 mm weggezogen.

De duur van de operatie wordt bepaald door de hoeveelheid vet dat moet worden weggezogen en het aantal plaatsten waar dat moet gebeuren.

Voor beperkte liposucties kan de chirurg opteren voor een lokale verdoving. Bij een uitgebreide operatie is een narcose de beste keuze, deze biedt meer comfort.

Nazorg

Na de ingreep wordt onmiddellijk een compressie- panty aangedaan. Dit dient om steun te geven aan het weefsel en zal de genezing bevorderen. Na wat rust kan u diezelfde dag nog naar huis. Verder is het raadzaam de dagen na de operatie het wat rustig aan te doen. Een beurs en stijf gevoel is normaal de eerste dagen na de operatie.

De nieuwe contouren van uw lichaam zijn onmiddellijk zichtbaar. Toch zal het nog enkele weken tot maanden duren voor het uiteindelijke resultaat bereikt wordt.

Voor- en nabehandeling

Om een optimaal resultaat te bekomen is het belangrijk het lichaam en de huid zo goed mogelijk voor te bereiden op deze ingreep. De chirurg geeft u graag advies over de verschillende behandelingen die het resultaat en het genezingsproces kunnen bevorderen. Vaak wordt hier geopteerd voor voedings- en dieetadvies enerzijds en drainerende (tri- active) en littekenhelende behandelingen anderzijds.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Chirugie
Duurtijd
Vanaf 60 minuten
Pijn (schaal 1/10)
6
Hersteltijd
4 weken
Resultaat
Na 6 weken
Prijs
Na consultatie

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?