ULTRAcel Q+ HIFU

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Waarvoor dient dit toestel?

HIFU staat voor high instensity focused ultrasound. Het is een niet-invasieve behandeling om de huid van de hals, wenkbrauwlijn, onderkant van de kin en decolleté te liften en verstrakken. In tegenstelling tot lasers, die de huid van buiten naar binnen penetreren, werkt HIFU van binnen naar buiten. Zo kan het de huid op niet-invasieve wijze gelift en verstrakt worden.

HIFU beschadigt het huidoppervlak niet, want het systeem levert micro gefocuste ultrasound energie op diepten tot 4,5 mm. Dit zijn dezelfde lagen als deze waarop een chirurgische facelift werkt. Als reactie op deze energie wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Met HIFU kan ook gewerkt worden op vet tot 13 mm diepte.

Indicatie

HIFU is het meest geschikt voor mensen met een lichte tot matige huidverslapping. De behandeling vermindert ook fijne lijntjes en grove poriën in de behandelde zone.

Daarnaast kunnen ook kleine of lichte vetophopingen die niet weggaan door gezonde voeding en sport worden aangepakt.

Het specifieke huidtype maakt voor deze behandeling geen verschil. Bovendien kan je de behandeling op elke moment van het jaar ondergaan.

Welke resultaten kan je verwachten?

Na 3 maanden zijn de resultaten te zien van een gelifte en strakkere huid. De effectiviteit is daarbij afhankelijk van mens tot mens. Aspecten zoals de kwaliteit van je huid, je leeftijd of je al dan niet rookt spelen allemaal een rol in de doeltreffendheid van de methode. 

De verbetering kan nog toenemen tot 6 maanden en kan meer dan een jaar na de behandeling aanhouden. Meestal zijn 2 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bekomen. Bij vetophopingen gaat dit meestal over 3 tot 5 behandelingen.

Verloop van de behandeling

1. Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s genomen. Zo kunnen we het resultaat later objectief evalueren.
2. De huid wordt gereinigd en de te behandelen zone wordt afgetekend met een wit potloodje.
3. Er wordt een dun laagje ultrasound gel op de te behandelen zone aangebracht.
4. Met een handstuk wordt er energie op verschillende dieptes in de huid gebracht. Dit wordt verschillende keren herhaald tot de zone volledig behandeld is. U kan een gevoel van warmte ervaren, dit is kortstondig en van voorbijgaande aard.
5. De behandeling duurt 30-90 minuten, afhankelijk van de zone die wordt behandeld.
6. Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht.

Voorzorg

Tijdens een van de consultaties krijg je formulieren mee naar huis die je ingevuld meebrengt de dag van de behandeling. U komt best ongemaquilleerd naar uw afspraak.

Nazorg

De HIFU-behandeling heeft weinig tot geen neveneffecten. De eerste dagen na de behandeling is er reeds enig gevoel van lifting, een verstevigend gevoel en opvulling van lijntjes. Hoewel dit onmiddellijk “opgevuld gevoel” tijdelijk kan zijn, wijst het erop dat het gunstige proces van de collageen ontwikkeling in gang is gezet.

Na de behandeling gebruikt u best een goed hydraterende crème of masker. U kan de behandelde zone koelen met een coldpack of gekoelde washandjes indien u wat ongemak ervaart. U gebruikt de periode na de behandeling een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (50+).

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Geluidsgolven
Duurtijd
Vanaf 30 minuten
Pijn (schaal 1/10)
1
Hersteltijd
Geen
Resultaat
Na 3 maanden
Prijs
Vanaf 175€ per behandeling

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?