Lipolyse

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Lipolysis is een medische techniek ter behandeling van lokale vetophopingen door inspuiting van bepaalde actieve bestanddelen rechtstreeks in het onderhuidse vetweefsel. Het hoofdbestanddeel van de injectievloeistof is phosphatidylcholine.

Dit natuurlijke product, verkregen uit sojabonen, lost de celwand van de vetcellen op. Het vet komt vrij en wordt via de bloedbaan vervoerd naar de lever. Daar wordt het afgebroken. Deze werkstof wordt in dezelfde samenstelling ook in ons lichaam geproduceerd en vervult daar vele taken, in het bijzonder in de vetstofwisseling. Deze molecule wordt in de algemene geneeskunde gebruikt ondermeer ter behandeling van vetembolen en leververvetting.

Wanneer kan deze techniek worden aangewend?

Injectie-lipolysis is geschikt voor de behandeling van lokale vetophopingen. Ter hoogte van de behandelde zones neemt de omtrek meetbaar af.

GELAAT:

Hals
De zone onder de kin
Kaakrand
Wangen

Deze behandeling heeft bovendien een verstrakkend effect op de huid.

Injectie-lipolysis is niet geschikt voor algemene afslanking of de behandeling van overgewicht. Deze therapie is echter wel een zeer nuttige aanvulling op een dieet om de overblijvende, weerbarstige vetkussentjes te lijf te gaan.

Deze behandeling met injecties vervangt de chirurgische liposuctietechniek niet, hiermee kan met één ingreep een beduidend grotere oppervlakte behandeld worden.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst wordt uw huid goed ontsmet. Dan wordt de te behandelen zone afgetekend. Na deze voorbereiding wordt phosphatidylcholine met fijne naaldjes in het vetweefsel gespoten.

Een behandelingssessie duurt ongeveer 30 minuten.

De toegepaste techniek in de DA VINCI CLINIC is deze van NETWORK-LIPOLYSIS en beantwoordt aan de hoogste normen.

Wat kan men verwachten na de behandeling?

Dadelijk na de inspuitingen ontstaat er plaatselijke roodheid en zwelling. Dit neemt de volgende uren nog verder toe. Dit komt door de plaatselijke inflammatiereactie die noodzakelijk is om een goed resultaat te verkrijgen. Na vier tot zes dagen zijn deze ongemakken volledig verdwenen. Ook lichte jeuk, warmtegevoel, drukgevoeligheid en blauwe plekken zijn eigen aan het krijgen van deze behandeling. Soms kan, bij uitgebreide behandelingen, een algemeen ziektegevoel optreden.

Bij de behandeling van grotere zones of van de hals kan het nuttig zijn een drietal dagen verlof te nemen omwille van de plaatselijke zwelling en het te verwachten ongemak. Dit is uiteraard afhankelijk van het beroep dat u beoefent.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn meestal twee tot vier behandelingen nodig ter hoogte van dezelfde zone, dit met een tussentijd van 8 weken. 80% van de patiënten blijkt tevreden na 3 behandelingen. Het resultaat is geleidelijk merkbaar.

Indien men zijn gewicht behoudt, zijn achteraf geen onderhoudsbehandelingen meer nodig. De effecten op het vetweefsel zijn blijvend aangezien de aanwezige vetcellen stukgemaakt worden en zich nadien dus niet opnieuw kunnen vullen.

Zijn er mogelijke nevenwerkingen?

Buiten de reeds vermelde onmiddellijke ongemakken, eigen aan de injecties en de inwerking van het product, is de kans op ernstige nevenwerkingen minimaal en wordt de behandeling als arm op nevenwerkingen geklasseerd.

Volgende nevenwerkingen kunnen optreden: diarree, doorbraakbloedingen, allergische reacties (netelroos of piepende ademhaling), hyperpigmentatie (verdwijnt normaal na drietal maanden), onderhuidse verhardingen (die meestal na twee tot zes weken oplossen), infectie, circulatoire collaps (indien men niet voldoende drinkt). Abcesvorming en necrose zijn theoretisch mogelijk, maar zeer zeldzaam.

Contra-indicaties voor deze behandeling:

Kinderen
Zwangerschap/lactatie
Diabetici met micro-angiopathie
Bepaalde auto-immuunziekten
Levercirrose, leverkanker
Acute of chronische infecties
Allergie voor één van de componenten
Ernstige nierfunctievermindering
Stollingsstoornissen

Voordelen van de lipolysistechniek:

Aanpak van vetkussentjes die niet verdwijnen met dieet en/of sport
Beperkt aantal behandelingen
Duurzaam resultaat
Geen verdoving nodig
Beperkte behandelingsduur
Kan bepaalde zones behandelen die moeilijk of niet te behandelen zijn met liposculptuur
Geen of slechts beperkte werkonbekwaamheid
Lichte activiteiten zoals wandelen en rustig fietsen hoeven niet te worden gestaakt. Sport kan na vijf dagen hervat worden.
Garantie op een kwalitatieve therapie

Om u een kwalitatief optimale therapie met deze vet-weg-injectie te kunnen aanbieden, heeft Dr Heykants bij NETWORK-LIPOLYSIS een gekwalificeerde opleiding genoten. Alle afzonderlijke elementen van de therapie zoals dosering, injectietechnieken en behandelingsintervallen worden voortdurend doorgelicht en ondergaan een nauwkeurige, wetenschappelijke controle door de artsen van het NETWERK. Verbeteringen in het protocol gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten worden dadelijk aan alle leden meegedeeld zodat u steeds de beste lipolysebehandeling mag verwachten.

Deze garantie is belangrijk omdat de toepassing van Lipostabil voor de behandeling van plaatselijke vetophopingen op dit ogenblik nog een ‘OFF LABEL THERAPIE’ is.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Techniek
Injecties
Duurtijd
30 minuten
Pijn (schaal 1/10)
2
Hersteltijd
Geen
Resultaat
Na 3 à 4 weken
Prijs
Vanaf 230€

Hoe kunnen wij u helpen?