Cellfina

Maak nu een afspraak
Stuur ons een mail

Wat is cellulite?

Heb je te kampen met cellulite? Dan ben je lang niet alleen. Zo’n 85% van de vrouwen heeft last van de zogenaamde sinaasappelhuid, soms al vanaf de puberteit. Het probleem wordt veroorzaakt door bindweefselstrengen die de huid verbinden met het bindweefsel vlak onder de huidoppervlakte. Hierdoor komen er putjes en kuiltjes tevoorschijn ter hoogte van de dijen en billen. De oorzaak? Erfelijkheid, hormonen, je levensstijl, gewichtstoename of -afname. Allemaal kunnen ze een rol spelen, afhankelijk van persoon tot persoon.

Welke resultaten kan je verwachten?

Cellulite komt vaak voor in combinatie met andere huidproblemen zoals huidverslapping, vetophoping en striae. Het is belangrijk om hier een duidelijk onderscheid in te maken. Tijdens een consultatie bekijkt onze arts of je daadwerkelijk cellulite hebt en geeft hij of zij toelichting bij de Cellfina-behandeling.

De duur van die behandeling hangt af van het aantal putjes en kuiltjes dat aangepakt moet worden. Eén sessie neemt zo’n 60 à 90 minuten in beslag. Het resultaat is in de meeste gevallen niet meteen zichtbaar, aangezien veel afhankelijk is van het natuurlijke genezingsproces van je lichaam. Toch zou je 3 dagen na de behandeling de eerste verbeteringen moeten zien.

Prijs: vanaf 2500 euro.

Behandeling met Cellfina

Cellfina is een minimaal invasieve behandeling waarbij we de bindweefselstrengen onder het huidoppervlak losmaken door middel van een chirurgische snijtechniek. De behandelde huid veert daarop terug en wordt opmerkelijk gladder.

Voor de behandeling aanvangt, nemen we foto’s, waarop de arts de te behandelen zones markeert. Naderhand nemen we nogmaals foto’s maken met het oog op een effectieve evaluatie.

De behandeling zelf vindt plaats in het operatiekwartier. Eerst krijg je een lokale verdoving toegediend met behulp van een vacuümhandstuk. Als alle cellulite verdoofd is, starten we. Het vacuümhandstuk wordt ook gebruikt om het mesje in de huid te brengen en zo op een gecontroleerde manier de bindweefselstrengen los te maken.

Na de behandeling is er een minimale hersteltijd. De meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte pijn, gevoeligheid en blauwe plekken. Je kan die tegengaan of beperken door 2 weken lang compressiekleding te dragen. Na 4 weken wordt de behandelde zone nogmaals gefotografeerd en nodigen we je uit om samen een evaluatie te maken van het resultaat.

Maak een afspraak

Maak snel een afspraak in onze kliniek. We helpen u maar al te graag verder!
Volg ons op
Techniek
Chirurgie
Duurtijd
60 - 90 minuten
Pijn (schaal 1/10)
3
Resultaat
Na 3 dagen
Prijs
Vanaf 2500€

Laat je gratis begeleiden

Zit je nog met vragen of wil je graag een behandeling inboeken?

Laat eenvoudig je gegevens na en Ellen helpt je zo spoedig mogelijk verder.

Hoe kunnen wij u helpen?