Contacteer ons 014 61 06 13
Da Vinci Clinic
Kempenlaan 36
B-2340 Beerse
T +32 14 61 06 13
F +32 14 61 06 14
 

Pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Tussen de huidcellen in bevinden zich de pigmentcellen. Deze maken het pigment aan en voeren die naar de omgevende huidcellen. Hierdoor ontstaat de bruine huidskleur. In principe is de huidskleur gelijkmatig verdeeld. Plaatselijke ophopingen van pigment of pigmentcellen uiten zich als vlekken.

Soorten pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen voor in verschillende vormen. De aanpak is veelzijdig, en wat geduld en zonnebescherming zijn vaak noodzakelijk. Ook het onderliggende huidtype speelt een rol bij de behandeling.

Ouderdomsvlekken zijn oppervlakkige grillige bruine vlekken op gelaat, decolleté en handen worden veroorzaakt door zonnebeschadiging of huidveroudering. Ze zijn de meest voorkomende vorm van bruine vlekken. Deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden door talrijke methoden gaande van CO² Laser, Erbium Laser, Fraxel Dual, KTP Lasers en YAG Lasers tot bevriezingen, peelings, enz. Het resultaat is vaak verbluffend.

Geboortevlekken zijn diep onderhuids en kunnen ontaarden in kwaadaardige kankers. Indien er twijfels bestaan over de veiligheid, worden deze letsels chirurgisch verwijderd. Verheven pigmentvlekken met een rustig karakter kunnen ook op een zachtere manier verwijderd worden met laser.

Melasma en zwangerschapsmaskers zijn grote vlekken op het gelaat die vaak erfelijk en hormonaal bepaald zijn. Frequente plaatsen zijn de bovenlip, het voorhoofd en de wangen. Deze letsels vergen het meeste geduld omdat ze vaak op een donkere huidtype gelokaliseerd zijn. De klassieke behandeling omvat crèmes, peelings en soms ook laserbehandelingen.

Donkere pigmentkringen rond de ogen. Deze kringen komen voor uit een slechte circulatie rond de ogen, maar kunnen ook etnisch bepaald zijn(Middellandse Zee, Azië, ...). Peelings en crèmes kunnen de huid vaak flink wat verlichten. Ook hier is geduld noodzakelijk.

Gepigmenteerde littekens komen vaak voor na zonneblootstelling van recente littekens. Lichte peelings en lasers bieden vaak de oplossing.

Soorten behandelingen

Fraxel Dual

TriVantage laser

Excel V

Tarievenshare: Send to a friend
Nieuwsbrief
Enquête
Geef uw mening over Da Vinci Clinic...

klik hier