Contacteer ons 014 61 06 13
Da Vinci Clinic
Kempenlaan 36
B-2340 Beerse
T +32 14 61 06 13
F +32 14 61 06 14
 

Gelaat

Aanpak van gelaatsveroudering

Naast een ganse reeks van preventieve maatregelen en tips voor een optimale huidverzorging en een gezonde levensstijl, zijn er meerdere medische en chirurgische behandelingen die storende huid- en gelaatsveranderingen kunnen verbeteren. Afhankelijk van het te behandelen probleem zijn er verschillende mogelijkheden.

Het is belangrijk tijdig in te grijpen. Dit maakt behandelen eenvoudiger en minder ingrijpend. Bovendien zijn de resultaten beter én wordt het verdere verouderingsproces vertraagd. Aangezien elk type behandeling een bepaald kenmerk van huid- of gelaatsveroudering aanpakt is het vaak aangewezen verschillende behandelingen te combineren om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Behandelingen voor gelaatsverjonging

De laatste tien jaar kent de esthetische geneeskunde en de plastische chirurgie een enorme opmars ondermeer door de toename aan behandelmogelijkheden. Volgende behandelingen worden u aangeboden in onze praktijk:

Behandeling met spierontspanners

Dit product wordt ingespoten in bepaalde spiervezels van het gelaat om deze spiertjes te relaxeren. De bovenliggende huid ontspant en wordt daardoor opmerkelijk gladder. Deze behandeling is aangewezen voor rimpels die ontstaan door bewegingen van het gelaat (dynamische rimpels). Het is een zeer efficiënte therapie die bovendien het ontstaan van nieuwe en/of diepere rimpels tegengaat.

Fillers

Dit zijn opvulstoffen  die rimpeltjes, groeven en littekens mooi kunnen verzachten. Het uitgebreide gamma aan fillers biedt ondertussen ook producten die de contour van het gelaat kunnen verbeteren en die de hydratatie van de huid optimaliseren waardoor huidverslapping ter hoogte van de kaken, hals en décolleté kan worden behandeld. Vergroten van het lipvolume behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het gebruik van fillers kan het gelaat aanzienlijk verjongen.

Door het inspuiten van een collageen-stimulerend product kunnen verloren volumes in het gelaat - door verlies van vet- en botweefsel - mooi hersteld worden. Deze therapie verjongt het gezicht aanzienlijk. Ingevallen slapen, afgevlakte jukbogen, diepe plooien tussen neus en mondhoeken, ingevallen of gerimpelde wangen en littekens kunnen vandaag op een zachte wijze behandeld worden. Ook jonge personen met ondermeer assymetrieën of weinig jukboog kunnen hiermee geholpen worden.

Bovenste ooglidcorrectie

Door verlies aan elasticiteit gaan de bovenste oogleden in de loop der jaren vaak afhangen. Dit kan naast esthetische hinder ook leiden tot een vermoeid gevoel van de ogen en gezichtsvermindering.

Chirurgische correctie gebeurt onder lokale verdoving via een kleine snede in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Indien er geen overschot aan huid is ter hoogte van de oogleden, maar de wenkbrauwen zijn afgezakt, kan een wenkbrauwlift aangewezen zijn.

Onderste ooglidcorrectie

Door veroudering van de weefsels en progressief verlies van elasticiteit van de huid gaan ook de onderste oogleden verslappen. Rimpeltjes ontstaan en het vetweefsel van de oogkas gaat naar voren toe uitpuilen. Ontsierende wallen geven het gelaat een constante vermoeide uitstraling. Heelkundig herstel verloopt onder lokale verdoving via een snede vlak onder de wimpers in een huidplooitje.

Facelift

Wanneer de huidverslapping in het gelaat te uitgesproken is, gaat de huid ter hoogte van de kaakrand en de hals uitzakken, ontstaan diepere groeven tussen neus en mondhoeken en soms ook verticale rimpels ter hoogte van de kaken. Uitgesproken huidverslapping met verlies van de vroegere gelaatscontour kan opgelost worden met plastische chirurgie waarbij de huid wordt gelift. De contour van het gezicht wordt volledig hersteld. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder sedatie met een discrete snede vlak voor het oor.

FRAXEL DUAL laserbehandeling

Fraxel is een uniek lasersysteem voor de behandeling van een verouderde of beschadigde huid. Tekenen van zonbeschadiging, rimpels, littekens en huidverkleuringen ter hoogte van gelaat, hals en décolleté kunnen met een laserstraal aangepakt worden zonder de beschermende opperhuid te beschadigen. De straal dringt rechtstreeks door tot in de te behandelen lederhuid. Na een individueel aangepast behandelschema krijgt u terug een gezonde en jeugdige uitstraling. Eén van de grote voordelen van deze lasertechniek is dat er bijna geen neveneffecten optreden en de dagelijkse activiteiten bijgevolg niet gestaakt moeten worden. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes.

FRAXEL REPAIR laserbehandeling

Deze nieuwste generatielaser levert prachtige resultaten bij een sterk verouderde huid. Diepere rimpels en littekens, zo ook huidverkleuringen kunnen efficiënt behandeld worden met slechts één behandeling. Aangezien deze laser dieper werkt is een herstelperiode van een 10 tal dagen te voorzien. Uw huid zal na herstel 10 jaar jonger ogen.

Excel V laserbehandeling

Deze lasertechniek pakt diffuse roodheid en uitgezette bloedvaten aan. Ook pigmentaandoeningen kunnen aangepakt worden met deze laser.

DA VINCI CLINIC beschikt over nog andere lasertoestellen zodat de techniek die het meest voor uw gezicht is aangewezen kan voorgesteld worden.

Tarievenshare: Send to a friend
Nieuwsbrief
Enquête
Geef uw mening over Da Vinci Clinic...

klik hier