Contacteer ons 014 61 06 13
Da Vinci Clinic
Kempenlaan 36
B-2340 Beerse
T +32 14 61 06 13
F +32 14 61 06 14
 

Definitieve ontharing

Zo goed als pijnloos ontharen met de SHR methode

Bij epilatie (ontharing) met laser maakt men gebruikt van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. Deze absorptie zorgt ervoor dat de haarwortel wordt beschadigd. Door de wortel en de celstructuren van het haar te vernietigen, kan dit op de behandelde plaats niet meer groeien. Laserlicht laat toe om selectief te werken en de huid niet te beschadigen.

SHR is de enige klinisch bewezen methode om definitief te ontharen zonder pijn te veroorzaken. De technologie laat een gelijkmatige verwarming van de behandeloppervlakte toe. Het omliggende weefsel functioneert hierbij als energiereservoir, zodat de haarfollikel en de stamcellen ook de temperatuur van de omliggende huid krijgen. Na de behandeling zien we dat er zich oedeem vormt rond de follikel. Dit verschijnsel toont het succes van de behandeling. De stamcellen zijn uitgeschakeld.

We behandelen de meest gevoelige zones met de SHR methode zodat u zich comfortabel voelt tijdens de behandeling.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. Enkel haren in de groeifase (anagene fase) zijn gevoelig voor de lichtstraal.
Voor optimaal resultaat zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van twee maanden nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen gaan.

Wie komt ervoor in aanmerking?

De ideale kandidaten hebben een lichte huidskleur en donkere haren, waardoor de haren een maximum aan energie kunnen opvangen. Patiënten met bleke of witte haren hebben veel minder resultaat omdat er weinig pigment in de haarfollikels aanwezig is.

Wat ziet u na de laserbehandeling?

Na de laserbehandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Meestal ontstaat er na een paar minuten een rode papel rond de haarfollikel, wat aangeeft dat er veel hitte is ontwikkeld. De haartjes zitten los in de haarzakjes en kunnen gemakkelijk met een pincet worden uitgetrokken.

Na twee tot drie weken wanneer de epidermis wordt vernieuwd, zullen de haartjes vanzelf uitvallen. Gedurende deze periode lijkt het alsof de haartjes nog groeien, maar in werkelijkheid worden ze naar boven gedrukt door de epidermis.

Hoe bereid ik mij voor op een laserontharing?

Om een te grote huidabsorptie te vermijden, is het belangrijk dat de huid niet gebruind is op het moment van de ontharing. Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden gewaxt of uitgetrokken. Wel mag er worden geschoren.

Is het resultaat blijvend?

Histologische studies tonen aan dat met de huidige lasertechnologie de cellen in de haarzakjes vernietigd worden. Omdat vernietigde cellen niet regenereren, kunnen we aannemen dat het resultaat permanent zal zijn. Voor deze nieuwe technologie zijn er nog geen wetenschappelijke studies gepubliceerd voor "lange termijn" evaluatie.

Folder

Video
 

Tarievenshare: Send to a friend
Nieuwsbrief
Enquête
Geef uw mening over Da Vinci Clinic...

klik hier