Contacteer ons 014 61 06 13
Da Vinci Clinic
Kempenlaan 36
B-2340 Beerse
T +32 14 61 06 13
F +32 14 61 06 14
 
Zoeken


Behandelingen

BSPC
Da Vinci Clinic voldoet aan de eisen van de BSPC.
lees meer
WiFi
Patiënten kunnen gratis gebruik maken van draadloos internet.
Volg ons op

Anti-aging en huidverbetering

Anti-aging en huidverbetering

Terwijl men zich enkele jaren geleden in de medische esthetische wereld voornamelijk toespitste op het verhelpen van 'rimpeltjes' door het gebruik van fillers en spierontspanners en op de aanpak van huidverslapping door middel van vooral plastische chirurgie, is nu het herstel van de jeugdige rondingen en volumes in het gelaat en dus de aanpak van botresorptie, vetverlies en uitzakking van de vetcompartimenten prioritair geworden. Zo worden de traangootjes gevuld, krijgen jukbogen opnieuw meer aftekening, worden wenkbrauwen gelift door slapen en de zone boven de oogkas te herstellen enz. We bekijken het gezicht dus meer in zijn totaliteit en houden rekening met alle aspecten van de huid- en gelaatsveroudering. Een nauwkeurige analyse van gans het gelaat laat toe om een individueel behandelplan op te stellen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de specifieke wensen van de patiënt.

Niet enkel nieuwe inzichten, maar ook de ontwikkeling van nieuwe producten en lasers en de evolutie van de injectietechnieken (ondermeer het gebruik van canules) heeft een esthetische revolutie mogelijk gemaakt. Patiënten verlangen naar behandelingen die efficiënt zijn, maar weinig risico's inhouden en zo weinig mogelijk downtime vragen. Dit alles vraagt uiteraard ook zeer competente artsen die zich specifiek op de esthetische geneeskunde toeleggen en zich voortdurend bijscholen.

Het is belangrijk te weten dat niet één enkele techniek moet worden uitgekozen om het gelaat optimaal te verjongen, maar dat meestal een combinatie van verschillende behandelingen het beste resultaat geeft. Een voorbeeld: een patiënte van 50 jaar heeft een duidelijke fronsrimpel, dit wordt bij voorkeur aangepakt met botulinum toxine (dynamische rimpel), haar kaaklijn is verslapt en toont beginnende hamsterwangetjes, dit kan mooi gelift worden met een minifacelift of het gebruik van collageenstimulerende producten en haar bovenliprimpeltjes worden behandeld met injecties met hyaluronzuur of eventueel met een gefractioneerde CO² laser.

Naast gelaatsbehandelingen breiden ook de mogelijkheden voor de rest van het lichaam steeds verder uit. Hals, decolleté, handen, verslapte huid van armen, buik enz. kunnen nu ook worden verjongd.

Een goede begeleiding van de patiënt is essentieel om duidelijkheid te scheppen in het brede aanbod van beschikbare behandelingen en zorgt voor een progressieve verjonging zonder kunstmatige effecten. De patiënt dient nadien complimenten te ontvangen over zijn/ haar frissere verschijning en goede uitstraling en geen opmerkingen te krijgen over welke behandeling hij/ zij heeft laten uitvoeren.

Ook advies in levensstijl en aanbevelingen op het vlak van voeding, verzorging en cosmetica zijn een essentieel onderdeel bij de huidige totaalaanpak.

Artikel geschreven door dr. Isabella Cervini

Tarievenshare: Send to a friend
Nieuwsbrief
Enquête
Geef uw mening over Da Vinci Clinic...

klik hier